За допомогою такої глазурі дуже легко можна прикрасити паски та пасхальні кекси, зробити їх більш святковими та апетитними. Головне, щоб солодка прикраса не розтріскувалася та не осипалась з випічки, а ще була смачною і, бажано, простою у приготуванні.
Пропоную господиням приготувати надзвичайно просту та смачну зефірну глазур з додаванням соку лимону та цукрової пудри. Кожен крок приготування глазурі без додавання яєць та желатину я супроводжу фото, щоб кожен бажаючий зміг легко відтворити рецепт.
Інгредієнти: Вершкове масло, Зефір, Лимонний сік, Цукрова пудра
Компоненти:
- зефір – 250 гр;
- цукрова пудра – 200 гр;
- лимонний сік – 60 гр;
- масло вершкове – 50 гр.
Зміст
Як зробити зефірну глазур для паски
Перед початком приготування потрібно нарізати зефір дрібними шматочками. Хочу поділитися маленькими кулінарними хитрощами, щоб спростити процес розрізання зефіру та попередити його прилипання до леза ножа.
По-перше, зефір потрібно охолодити, для чого складаємо його в пакет та відправляємо в морозильну камеру приблизно на 30 хвилин.
По-друге, необхідно взяти ніж з тонким та гострим лезом та додатково змочувати його холодною водою під час нарізання.
Охолоджене вершкове масло також нарізаємо кубиками приблизно одного розміру з шматочками зефіру.
В сотейник або кастрюльку складаємо шматочки зефіру, поливаємо соком лимона та додаємо вершкове масло.
Ставимо ємність на водяну баню при мінімальному вогні, щоб розтопити зефірно-масляну суміш для майбутньої глазурі.
При цьому потрібно постійно перемішувати компоненти суміші, щоб на стінки сотейника не налипав зефір та маса не пригоріла.
Після того, як повністю розтопиться масло та шматочки зефіру, потрібно додати в суміш цукрову пудру.
Після цього необхідно інтенсивно перемішати компоненти, слідкуйте щоб не залишилося грудочок.
Готова зефірна глазур для кексів та пасок виходить достатньо густою, з щільною та однорідною текстурою.
Столовою ложкою акуратно наносимо гарячу глазур із зефіру на підготовлену випічку.
В процесі охолодження зефірна глазур починає застигати, через що може лягати не рівно. Щоб розрівняти солодку прикрасу, достатньо змочити руки та обережно розгладити її пальцями по поверхні паски. Якщо ж ваша зефірна глазур повністю застигне, то її можна повторно розігріти на водяній бані.
Зверніть увагу, що апетитна та запашна глазур із зефіру лягає на паски достатньо товстим та рівним шаром, при цьому, під час нарізання вона не кришиться та не обсипається. А ще, її щільна текстура чудово тримає різноманітні прикраси, в тому числі цукати, сухофрукти та навіть важкі фігурки з мастики.
Заварна глазур із зефіру для паски – відео-рецепти
Дуже проста, повітряна і смачна глазур для паски, яка при нарізанні не кришиться та не обсипається. Технологія приготування відрізняється від тої, що пропонує покроковий рецепт з фото, але теж все робиться просто та швидко.
Як бачите, приготувати глазур без яєць вельми просто, достатньо скористатися перевіреним рецептом. Сподіваюся густа зефірна глазур для паски стане вам у пригоді та допоможе гідно прикрасити випічку на свято Великодня.