Баклажани – чудовий гастрономічний продукт, з якого господині можуть приготувати велику кількість найрізноманітніших буденних або вишуканих святкових закусок. Один різновид такої закуски з баклажанів це рулетики з різними начинками. Сьогоднішній варіант страви – смачні пісні закусочні рулетики з баклажанів з корейською морквою і помідорами. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто освоїти приготування цієї оригінальної овочевої закуски.
Інгредієнти: Баклажани, Майонез, Морква по-корейськи, Помідори, Рослинна олія, Сіль
Складові страви:
- баклажан – один великий;
- майонез – 2 супові ложки;
- помидорчик свіжий – 1 штука;
- олія для фритюру – 45 мл;
- морква по-корейськи – 100 гр;
- сіль – на свій смак.
Як приготувати рулетики з баклажанів з корейською морквою і помідорами
Для початку, підготуємо основу для рулетиків – це смужки з смажених баклажанів. Отже, промиваємо плід. Якщо він молодий, то шкірку зчищати не потрібно. Нарізаємо синенькі уздовж на тонкі смужки. З двох сторін їх злегка присолюємо.
Далі, потрібно посмажити смужки на розігрітій олії з кожного боку до легкого рум’янцю.
Викладаємо підготовлені заготовки для закуски на плоске блюдо або тарілку. Змащуємо кожну заготовку тоненьким шаром майонезу.
На одну сторону (яка ширше) викладаємо щіпку пікантною корейської моркви, а поруч, ще поміщаємо часточку помидорчика (невелику).
Залишилося згорнути смужку з начинкою у формі рулетика.
Пікантні і смачні баклажанні рулетики з морквою по-корейськи готові – пригощайтеся! Подачу легкої, простої у приготуванні та смачної овочевої закуски можна супроводити свіжим листям салату і будь-якою зеленню.
Додатково, для любителів гостренького, можна додати в майонез ще стовчену часточку часнику. Але це вже на ваш смак, оскільки корейська морква і так має достатньо спецій і, на мій смак, їх вистачає для нашої закуски з жарених баклажанів.