Яєчний кляр для відбивних – ідеальний кляр для м’яса, риби та овочів

Я досить довго шукала вдалий рецепт ідеального кляра для риби, м’яса та овочів, експерементувала зі складниками і спеціями. І я знайшла такий ідеальний рецепт. Якщо вам потрібно отримати найкращий яєчний кляр для відбивних з м’яса чи то риби, який перетвориться в ідеальну золотисту кірочку на смаженому м’ясі чи рибі, збереже їх соковитість і не буде розтріскуватись та розтікатися, то беріть цей перевірений та простий рецепт собі на замітку. Ділюся з вами улюбленим рецептом з фото, які покроково ілюструють процес приготування.

Для кляру знадобляться такі компоненти:

  • куркума – 1/4 ч.л.;
  • яйце куряче велике – 1 шт.;
  • борошно пшеничне – 1 ст.л.;
  • морська сіль – 1/2 ч.л.
  • чорний мелений перець – 1/3 ч.л.

Зміст

Як приготувати яєчний кляр для відбивних з м’яса або риби

Готувати кляр починаємо з того, що в зручну компактну ємність треба розбити велике яйце. Додати до яйця куркуму, морську сіль і перець. Морську сіль легко можна замінити на звичайну. Спеції також можна використовувати за смаком, додаючи ті, що найкраще доповнять смак риби або м’яса.

Ідеальний яєчний кляр для м'ясних відбивних або риби

Збити яєчну суміш до однорідної текстури.

Ідеальний яєчний кляр для м'ясних відбивних або риби

Просіяти борошно до яєчної суміші.

Ідеальний яєчний кляр для м'ясних відбивних або риби

Ретельно перемішати масу, щоб не було жодних грудочок. На цьому етапі яєчний кляр уже готовий до смаження.

Яєчний кляр для смаження відбивних або риби

Рибу чи будь-яке м’ясо нарізати на невеликі слайси, при необхідності відбити, посолити і занурити в приготований кляр.

Яєчний кляр для смаження відбивних або риби

Яєчний кляр гарно тримає форму, зовсім не розтікається, що ви можете побачити на цьому фото.

Ідеальний яєчний кляр для м'ясних відбивних або риби

Готова риба або м’ясо в такому яєчному клярі матиму апетитну рум’яної скоринку ззовні, а всередині будуть ніжними і соковитими.

Ідеальний яєчний кляр для м'ясних відбивних або риби

Якісна сковорода з тефлоновим покриттям допоможе обсмажити продукти в клярі без пригорання страви до сковороди і збереже цілісність яєчної шкірки при обсмажені. А от мені вже треба замінити сковорідку, адже до неї вже потроху починає приставати будь-яка страва?

Беріть на замітку цей вдалий рецепт ідеального кляра і відбивні або риба в клярі завжди будуть соковитими і дуже смачними!

Відео-рецепти яєчного кляра

Перший відео-рецепт ідеального кляру автор готує з розділенням жовтків та білків.

Автор стверджує, що найсмачніший кляр ви приготуєте саме за його рецептом. Варто спробувати – може і вам сподобається такий рецепт. Крім іншого дізнаєтесь, які рідкі складові можна використати для приготування.