Яєчно-сирні млинці – смачний і простий рецепт сирних млинчиків

Такі сирні млинці рекомендую приготувати тому, що в цьому рецепті сир, доданий в тісто, надає млинцям не тільки насичений смак і неповторний аромат, але і спечені млинці виходять симпатичного янтарно-золотистого кольору.

Інгредієнти для млинцевого тіста:

  • пісок цукровий – 100 гр;
  • сир – 300 гр;
  • яйця – 5 шт.;
  • молоко – 3 скл.;
  • борошно – 2,5 скл.;
  • масло – 200 гр;
  • кухонна сіль – ¾ чай. лож.

Як приготувати сирні млинці

Для початку, на тертці з дрібними отворами нам потрібно потерти будь-який твердий сир.

Потім, у яєць білки ми відокремлюємо від жовтків.

Далі, необхідно жовтки збити з молоком, а в збиту молочно-яєчну масу нам необхідно додати борошно, сіль і натертий сир.

Далі, нам потрібно білки добре збити і додати їх у тісто.

Тісто для сирних млинчиків готове і можна починати їх пекти.

Випікати сирні млинці ми будемо в розігрітій сковороді, змащуючи її перед випічкою кожного млинчика маслом або шматочком сала.

Млинці краще робити маленькі, підсмажуючи їх до утворення хрусткої піджареної скоринки з кожного боку.

Яєчно-сирні млинці

Сирні млинці виходять гарні, ароматні й хрусткі. Поспішайте подати їх гостям з чашкою гарячого чаю або кави. Крім перерахованих напоїв, вони відмінно підійдуть до холодного пива або як закуска під щось більш міцне.