Яка сковорода для млинців краще підходить, чому млинці прилипають до сковорідки і що робити

Кожна господиня має в своєму арсеналі кілька секретів по приготуванню «фірмових» млинців. Одні вважають, що основа всього – правильно підібрані продукти для млинців, інші – ставлять в центр усього процесу наявність ідеальної сковороди, треті – рецепт з ідеальним співвідношенням всіх необхідних інгредієнтів.

Ми сподіваємося, що наші поради з приготування млинців допоможуть Вам спекти продукт, що ідеально відповідає вимогам навіть найдосвідченіших дегустаторів.

сковорода для млинців

Зміст

Секрет 1 – Яка сковорода для млинців краще?

Яка ж вона, «правильна» сковорода для млинців? Відповідь на це питання дуже проста. Сковорідка повинна володіти трьома основними характеристиками: мати низькі борти, товсте дно і довгу ручку. З точки зору матеріалу, сковорода для млинців, в ідеалі, повинна бути чавунна.

Секрет 2 – Чому млинці прилипають до сковороди?

Щоб цього не відбувалося, стежте, щоб виконувалися наступні правила:

  • добре розігрівайте сковороду;
  • не печіть млинці з тіста занадто рідкої консистенції (при необхідності, просто додайте трохи борошна);
  • обов’язково додавайте рослинну олію в тісто;
  • після приготування тіста дайте йому настоятися близько півгодини.

Секрет 3 – Як смажити млинці на сковороді правильно?

Коли сковорода добре розжариться, змащуємо її вершковим маслом, піднімаємо і тримаємо похило, на край дна заливаємо приблизно ½ середнього половника тіста і швидко розподіляємо його по сковороді. Коли млинець знизу стане рум’яним, перевертаємо його, підсмажуємо другу сторону і знімаємо готовий налисник зі сковороди. Перевертати і знімати необхідно за допомогою невеликої дерев’яної лопатки або широкого ножа.

Секрет 4 – Стара сковорода.

Якщо ви дотрималися всіх перераховані правила, а млинці все одно не знімаються, пригоряють або прилипають, то може бути ще одна вагома причина – нова сковорода. Правило одне – чим більш «досвідчена» у Вас сковорода, тим краще млинці у Вас вийдуть!

Секрет 5 – Заключний.

Замість масла, перед закладкою кожної нової порції тіста на сковороду, можна змащувати її поверхню шматочком сала. Таким секретом завжди користувалися наші бабусі.

сковорода для млинців

І не забудьте про гарний настрій – у господині з похмурими і поганими думками хороших млинців точно не вийде. Адже млинці уособлюють сонце, радість, прихід весни і тепла.

Після того як напекли млинці, саме час визначитися з чим Ви будете їх їсти. Ароматний запашний чай і смачна начинка – ідеальне доповнення до свіжоспечених млинців.