Ця ситна друга страва з картоплі, грибів і часнику в сметанному соусі знадобиться вам якщо ви, хоч і не вегетаріанець, але вирішили відпочити від важкої м’ясної їжі і, звичайно ж, вона просто необхідна під час посту. Запропонована відварена картопля з грибами тушкована в сметані проста в приготуванні і неймовірно ароматна. Я готую на цей раз страву з грибами, найдоступнішими для всіх сьогодні – це печериці. Але, можна використати для приготування і будь-які інші грибочки. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко і просто зробити все самостійно на своїй кухні.
Інгредієнти: Гриби, Зелень петрушки, Молода картопля, Сіль, Сметана, Спеції, Цибуля, Часник
Складові:
- картопля – 500 гр;
- цибуля – 1 шт.;
- гриби – 150 гр;
- часник – 2 зубчики;
- сметана – 2 ст.л.;
- сіль – за смаком;
- спеції – за смаком;
- петрушка – 1/2 пучка.
Як приготувати відварену картоплю з грибами в соусі зі сметани
Починаємо приготування з того, що потрібно очистити картоплю, нарубати овоч на дольки, залити водою і відправити варитися.
Подрібнити цибулю на дрібні кубики, а гриби – на невеликі пластинки.
Пасерувати цибулю з грибами до золотистого забарвлення.
Подрібнити зубчики часнику і додати до компонентів на сковорідку.
Всипати до зажарки відварену картоплю і трохи все разом підсмажити.
Подрібнити на дрібні шматочки петрушку і додати в страви.
Заправити картопляну страву сметаною і тушкувати до однорідності. Я рекомендую для цієї страви обирати більш жирну сметану.
Подається смачна картопля з грибами в сметані до столу обов’язково гарячою.
Ніжна, і в одночасно пікантна, картопля з грибами зі сметаною і часником стане ідеальною стравою на будь-який випадок. Готується вона вкрай швидко, якщо в холодильнику ви зробили запас відвареної картоплі, то приготування цієї другої страви займе всього 7 хвилин. Смачного!