Вершково-карамельний крем для торта з вареною згущонкою

Вершково-карамельний крем для торта з вареною згущонкою

Я вже говорила, що улюблений крем для торта та десертів в нашій родині – масляний з вареним згущеним молоком. Він дуже смачний, але важкуватий і погано просочує деякі коржі. Тому, я часто використовую замість вершкового масла вершки. Крем з вареного згущеного молока і вершків виходить не менш смачний, але більш ніжний і має красивий карамельний колір. Такий вершково-карамельний крем найкращий варіант для просочення сухих коржів. Покроково оформлений рецепт з фото покаже вам як готувати таку ніжну вершкову начинку для тортів в домашніх умовах.

Складові:

  • вершки для збивання – 400 гр;
  • згущене молоко варене – 200-250 гр.

Карамельний крем з вареного згущеного молока і вершків для торта

Як бачите, на цей раз нам знадобиться тільки два інгредієнта: якісні молочні вершки для збивання і варене згущене молоко. Вершки можуть бути як натуральні домашні, так і спеціальні магазинні.

Тепер, поговоримо про жирность і якість вершків. Я використовую дуже густі домашні, в яких, буквально, ложка стоїть. Якщо ж ви вирішили взяти магазинні вершки для збивання, то нагадую, що їх жирність повинна бути 33% і вище. І ще пару слів про натуральність. 🙂 Не раджу вам використовувати рослинні вершки. Почитайте етикетку зі складом і подумайте, чи варто годувати сім’ю відверто хімічним продуктом.

Згущене молоко постарайтеся вибрати, теж, натуральне – без рослинних жирів і інших небажаних добавок. Адже саме від нього залежить колір і смак готового карамельного крему.

Складові для приготування крему повинні бути прямо з холодильника. Інакше, процес збивання ризикує затягнутися і так і не завершитися потрібним результатом.

Як зробити вершково-карамельний крем для торта з вареною згущонкою

Спочатку я дам рецепт, який продемонструє як готувати крем з домашніх вершків.

Карамельний крем з вареного згущеного молока і вершків для торта

Приготування починаємо з того, що з’єднуємо в глибокій мисці обидва потрібних нам інгредієнта. Зразкова пропорція вказана вище. Однак, ви можете регулювати кількість згущеного молока, виходячи зі своїх смакових переваг.

Спочатку на низькій швидкості просто перемішуємо складові до однорідності.

Карамельний крем з вареного згущеного молока і вершків для торта

Потім, крем з вареного згущеного молока і вершків продовжуємо збивати на високій швидкості до загустіння. Правильно збитий готовий крем повинен ущільнитися і добре тримати сліди від вінчиків.

Вершково-карамельний крем для торта з вареною згущонкою

Якщо ви взяли магазинні вершки, то алгоритм приготування крему змінюється. Спочатку збийте вершки до щільного стану, а потім, потроху додавайте згущене молоко. Перемішуйте на найнижчій швидкості.

Вершково-карамельний крем для торта з вареною згущонкою

Як бачите, крем з вареного згущеного молока і вершків виходить досить щільним. Він підходить як для прошарків в торти, так і для наповнення дрібної випічки: вафельних трубочок, горішків, кошиків, еклерів. А ось рельєфність такого вершкового крему (здатність тримати форму) залишає бажати кращого. Красиві солодкі квіти та інші складні прикраси для торта з нього не вийдуть. Максимально можливий декор з нього – оформлення домашнього торта бордюрчиком, крапельками і лініями.

Залишити відповідь