Ванільний заварний крем для торта - простий та смачний десерт

Ванільний заварний крем для торта без масла – простий та смачний десерт

Моя слабкість – ніжні креми, без яких я просто не уявляю собі смачну випічку або вдалий десерт. Більш за все з тортами мені смакує ніжний та звабливо ароматний заварний крем з ваніллю. Це мій улюбленець, бо і готується він напрочуд швидко (приблизно 6-7 хвилин), і смак має неповторний – неймовірно ніжний, без зайвої жирності та з тонкими ванільними нотками.

Щоб приготувати цей ванільний заварний крем я використовую лише молоко, обходжусь без додавання вершкового масла. Саме тому він виходить легкий та дієтичний – просто пальчики оближеш! Пропоную і вам взяти на озброєння цей перевірений рецепт з покроково зробленими фото.

Отже, знадобиться нам:

  • склянка молока (бажано 3,2% жирності);
  • 5 ст. ложок цукру;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • 2 шт. яєць;
  • 2 краплі ванільної есенції.

Як зробити ванільний заварний крем на молоці

На першому кроці приготування беремо миску або каструльку, вбиваємо яйця та додаємо цукор. Оптимально брати великі яйця з-під домашніх курей, жовток яких має насичений колір. Готовий крем на домашніх жовтках вийде не лише більш яскравий, а ще й більш корисний.

Ванільний заварний крем на молоці для торта

Віночком або міксером збиваємо яєчно-цукрову суміш. Додаємо трішки ванілі для аромату. Якщо есенції під рукою не знайдеться, можна скористатися ваніліном чи ванільним цукром.

Ванільний заварний крем на молоці для торта

Беремо дві столові ложки (набираємо без гірки) борошна вищого ґатунку, просіваємо крізь сито. Додаємо його до збитої яєчної маси.

Ванільний заварний крем для торта на молоці

Ретельно збиваємо компоненти в однорідну масу, при цьому слідкуємо, щоб в процесі не утворилися грудочки.

Ванільний заварний крем для торта на молоці

Переходимо до молока. Ліпше за все використовувати домашній продукт, але підійде і придбане в магазині молоко з максимальною жирністю. Підігріваємо його в зручний для вас спосіб. Поступово вливаємо тепле молоко в яєчну суміш, не припиняючи збивання.

Ванільний заварний крем для торта на молоці

Ставимо нашу ємність на мінімальний вогонь. Прогріваємо крем до загустіння, при цьому постійно перемішуємо його вінчиком.

Ванільний заварний крем для торта на молоці

Знімаємо крем з вогню і залишаємо при кімнатній температурі охолонути, накривши щільно (в контакт) харчовою плівкою. Плівка захистить ваш десерт від появи твердої шкірки. Заварний крем з ароматними нотками ванілі готовий.

Ванільний заварний крем для торта на молоці

Зважте на те, що в процесі охолодження маса ще більш загустіє та стане тримати форму. Приготований на молоці заварний крем має дуже ніжну текстуру і водночас не розтікається.

Ванільний заварний крем на молоці для торта

Запропонований ванільний заварний крем без масла ласуни можуть використати як самостійний десерт, або в якості начинки для тістечок, для декору тортів та інших десертів. Мені особисто найбільше смакує поєднання заварного крему з випічкою з листкового тіста. Ніжна ванільна маса добре просочує тісто, завдяки чому випічка не буває сухою. Доказ тому – домашній торт Наполеон з шоколадною глазур’ю, приготовлений з готового листкового тіста.

Ванільний заварний крем на молоці для торта

Як варіант, можна використати такий молочний заварний крем і для смачного млинцевого торту. Достатньо спекти тонкі млинці та змастити кожен ніжним ванільним кремом. Не бійтеся експериментувати та балувати себе та своїх близьких кондитерськими шедеврами!

Відео-рецепти заварного крему без масла

Готується цей найпростіший заварний крем на цілих яйцях. Якщо у вас немає вершків, зазначених у відео-рецепті, то сміло готуйте крем просто з молоком.

А цей відео-рецепт допоможе приготувати смачний заварний крем без муки. В якості згущувача використовується крохмаль. Такий ванільний заварний крем з крохмалем виходить однорідний, в міру густий та не жирний – ну дуже смачний.

Наступний відео-рецепт – заварний крем на жовтках та молоці. Такий спосіб приготування стане у нагоді коли білки використані для приготування інших страв. Цей смачний заварний крем для тортів і тістечок максимально простий в приготуванні та відмінно підійде для класичного наполеона, еклерів, тартів та інших солодощів. Густоту і консистенцію можна регулювати кількістю борошна.

Не можна оминути цей відео-рецепт. Це кращий класичний англійська крем чи то крем англез (Creme anglaise) – базовий рецепт та основа для багатьох більш складних кремів, мусів та база при виготовленні морозива. А ще цей легкий ванільний крем без масла можна використовувати як соус для десертів.

Відео-рецепт наступного крему більш складний але результат вас порадує оригінальним та вишуканим смаком. Якщо ви любите не прості рецепти, то обов’язково приготуйте в домашніх умовах і цей заварний крем-пломбир на білках.

Залишити відповідь