Торт Вишня в шоколаді - домашній медовий бісквітний торт з вишнею та зі згущеним молоком

Торт Вишня в шоколаді – домашній медовий бісквітний торт з вишнею та зі згущеним молоком

Сподіваюсь, рецепт торт П’яна вишня знайомий багатьом. Назва походить від того, що ягоди перед приготуванням вимочують у алкоголі. Через це дітям його запропонувати не можна, але я знайшла вихід. На дитячі свята роблю торт Вишня в шоколаді. Між цими двома вишневими десертами є багато чого спільного, але другий можна без побоювань давати дітям.

Пропоную всім ласунам зробити такий же самий оригінальний та смачний торт  Вишні в шоколаді без алкоголя. Дуже простий та покроково оформлений рецепт з фото вам обов’язково сподобається і ви не раз будете готувати по ньому.

Підготуйте продукти:

Швидкий домашній торт Вишня в шоколаді

  • борошно – 250 гр;
  • цукор – 250 гр;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • 5 курячих яєць;
  • вершкове масло – 100 гр;
  • шоколад – 100 гр;
  • вишня – 200 гр;
  • мед – 1 ст. л.;
  • какао-порошок – 1,5 ст. л.

Зміст

Як зробити торт Вишня в шоколаді

Для торту потрібно спекти медовий бісквіт. Як його готувати, я і розповім. В глибоку миску розбити всі яйця та збити їх міксером.

Медовий шоколадний бісквіт для торта Вишня в шоколаді

Додати цукор та ще раз увімкнути міксер.

Медовий шоколадний бісквіт для торта Вишня в шоколаді

Висипати борошно.

Медовий шоколадний бісквіт для торта Вишня в шоколаді

Додати ще какао з медом. Добре перемішати тісто за допомогою міксеру.

Медовий шоколадний бісквіт для торта Вишня в шоколаді

Вилити тісто у силіконову форму.

Медовий шоколадний бісквіт для торта Вишня в шоколаді

Випікати у духовці на температурі 200°С. Поки шоколадний бісквіт занадто сирий, краще дверцята не відкривати, інакше він може впасти. Приблизно через 20 хвилин можна духовку відкрити і перевірити готовність дерев’яною шпажкою.

Медовий шоколадний бісквіт для торта Вишня в шоколаді

Шоколадний крем із згущеного молока

Для крему в згущене молоко додають шматочки шоколаду.

Крем зі згущеним молоком для торта Вишня в шоколаді

Ставлять на невеликий вогонь, щоб підігріти молоко та розтопити шоколад. Але, доводити суміш до кипіння не треба. Під час підігрівання, треба перемішувати до однорідності. Після розчинення шоколаду можемо відставити в сторону. Поки згущенка охолоджується, з холодильника треба вийняти масло. Для подальшого приготування воно має бути м’яким.

До охолодженого крему додати масло та збити. Можно просто виделкою, а можно і міксером.

Крем зі згущеним молоком для торта Вишня в шоколаді

Крем потрібно поділити на дві частини. В одну з них додають трохи молока або води. Нам треба щоб він став більш рідким і до нього можна було замочувати шматочки бісквіту. Друга частина крему потрібна буде для того, щоб полити нею торт після формування.

Вишня, потрібна для приготування десерту, може бути як свіжою, так і консервованою. Якщо ягоди з кісточками, то їх треба вийняти. Не хвилюйтесь, якщо вишня дуже кисла. Це навіть добре, адже ця кислинка трохи розбавить достатньо солодкий смаком крему.

Як зібрати вишневий торт

Бісквіт охолодити. Розрізати його вздовж на дві частини так, щоб нижня частина була тоншою. Не переживайте, якщо ваш бісквіт не розріжеться рівно, чи утворяться невеликі шматочки.

Медовий шоколадний бісквіт для торта Вишня в шоколаді

В хід підуть навіть самі малі обрізки, тому, нічого не викидайте.

Швидкий домашній торт Вишня в шоколаді

На блюдо викладають нижню частину бісквітного коржа, змащують її більш густим кремом. Далі, треба взяти розбавлений крем та, занурюючи до нього по черзі шматочки бісквіту, викладають їх на торт, формуючи десерт гіркою.

Шматочки бісквіту перекладають вишнями. Орієнтуйтесь на свій смак і самі вирішуйте скільки ягід класти.

Якщо ви любите, так званий, мокрий торт, тобто, більш вологий та просочений, то додатково можна просочувати кожний шар солодким сиропом або соком вишні.

Швидкий домашній торт Вишня в шоколаді

Готовий шоколадний вишневий торт можна прикрасити топінгом, тертим шоколадом або шматочками мармеладу. Я, наприклад, вирішила додати тільки крапельки білого шоколаду та консервовані вишні.

Швидкий домашній торт Вишня в шоколаді

Бісквіт у цьому десерті виходить дуже ніжний, тому, не треба чекати довго поки він просочиться кремом.

Швидкий домашній торт Вишня в шоколаді

Так виглядає шматочок торту Вишня в шоколаді у розрізі. Навіть на фото видно, який він вологий та соковитий. А смак – просто не перевершений!

Швидкий домашній торт Вишня в шоколаді

Торт Вишня в шоколаді – відео-рецепти

Цей рецепт торта Вишня в шоколаді – просто неймовірний! Поєднання шоколадного бісквіта, шоколадної пасти, трохи кисленької начинки і ніжного крему – просто ідеальне! Торт має дуже багатий і насичений смак, хоча сам по собі досить бюджетний.

Наступний відео-рецепт пропонує дивовижно смачне поєднання шоколадних коржів, кремової та вишневої начинки. Разом всі складові створюють неповторний смак цього торта. Він не залишає байдужим і кожному захочеться з’їсти ще шматочок.