Торт Хвилинка зі згущонкою - швидкий торт на сковороді

Торт Хвилинка зі згущонкою – швидкий торт на сковороді

Іноді, так хочеться порадувати себе і рідних домашньою випічкою, а часу на приготування зовсім не вистачає. Кажуть, що безвихідних ситуацій не буває, вот і з цієї ситуації є вихід! Пропоную простий рецепт, завдяки якому апетитний та смачний тортик можна зробити просто на сковороді і часу на приготування знадобиться зовсім небагато. Торт Хвилинка зі згущонкою – це торт на сковороді швидкого приготування. Не дорогий та доступний десерт, адже, всі необхідні продукти знайдуться в холодильнику, практично, кожної середньостатистичної сім’ї.

Дивіться, який красивий, білосніжний та смачний торт Хвилинка на сковороді може з’явиться на вашому столі в разі, якщо ви використаєте цей покроковий рецепт.

Торт Хвилинка на сковороді

Які ж продукти нам потрібні для коржів:

  • одна банка згущеного молока;
  • одне яйце;
  • три склянки борошна;
  • одна чайна ложка соди погашеної оцтом.

Крем приготуємо з:

  • 750 мл молока;
  • 1 ½ склянки цукру;
  • двох яєць;
  • трохи ванілі;
  • ¾ пачки вершкового масла.

Як приготувати торт Хвилинка на сковороді

Заварний крем для торта Хвилинка

  1. Насамперед потрібно приготувати крем для торта. Адже коржі печуться, практично, моментально.
  2. Для приготування крему потрібно змішати до однорідної маси цукор, ванільний цукор і борошно.
  3. Яйця і молоко змішуємо до однорідної маси та додаємо до попередньої суміші.
  4. Ретельно перемішуємо суху і рідку складові та ставимо на плиту, доводимо до кипіння на невеликому вогні і варимо до загустіння. Щоб не було грудочок, потрібно безперервно перемішувати суміш.
  5. Знявши з вогню, додаємо в крем вершкове масло і добре збиваємо міксером. Ось і все, половина справи зроблено – масляний заварний крем готовий.

Як зробити коржі для торта на згущонці

Щоб замісити тісто, потрібно з’єднати згущене молоко, яйця і соду. Змішуємо їх вінчиком або вилкою і додаємо борошно. Ретельно перемішуємо тісто, щоб не було грудочок.

Далі, ділимо його на вісім або дев’ять рівних частин, з яких будемо випікати коржі. Розкачуємо кожну частину за розміром сковороди, вирізаємо тарілкою і смажимо на сухій сковороді. Далеко відходити від плити не варто, адже смажаться коржі дуже швидко.

Обрізки від коржів теж випікаємо, а коли підсохнуть, то ламаємо руками або качалкою і використовуємо крихту для прикраси верхнього шару, покритого кремом. Зверху, при бажанні, можна полити шоколадною глазур’ю. Але ми забігли наперед.

Важливий момент, який теж пришвидшує приготування, полягає в тому, що перед тим, як почати змащувати коржі, не потрібно чекати поки вони охолонуть. Змащуємо коржі ще теплими та прикрашаємо як вам хочеться, або так, як я запропонувала вище.

Торт Хвилинка на сковороді

Пригощати тортиком своїх рідних і пробувати його самостійно краще через кілька годин. Тоді коржі просочаться кремом і тортик стане м’який, смачний і ароматний. Промащуючи коржі можна на крем покласти шматочки свіжих фруктів, наприклад, банани. В цьому випадку смак торта стане ще цікавішим.

Як бачите, процес приготування цього десерта є швидкий та простий, а результат перевершує всі очікування. Зіпсувати домашній торт Хвилинка, практично, неможливо.

Відео-рецепт від Ольги Матвей у всіх подробицях покаже як зробити швидкий торт на сковороді.

Залишити відповідь