Солодка домашня карамель для торта, крему, начинки та ідеальний соус-топінг

Солодка домашня карамель для торта, крему, начинки та ідеальний соус-топінг

Якщо ви хочете надати торту або крему карамельний смак іриски, обов’язково освойте цей рецепт. Ванільна домашня карамель для торта, крему або начинки за цим рецептом виходить дуже смачна і ніжна. Її чудово можна використовувати у вигляді начинки для будь-яких десертів або додавати як соус до каші. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе швидко освоїти приготування.

Нам знадобиться:

  • 230 грам солодковершкового масла 82%;
  • 2 ст. ложки інвертного сиропу;
  • 60 мл гарячої питної води;
  • 500 мл вершків 33% -35%;
  • 10 грам ванільного цукру;
  • 800 грам білого цукру.

Як зробити домашню карамель для крему і начинки

Готувати починаємо з того, що в сотейник з товстим дном всипаємо цукор і вливаємо прямо на цукор інвертний сироп.

Домашня карамель для торта, крему або начинки

Потім, вливаємо у всю цю масу гарячу воду, даємо суміші трохи постояти, щоб цукор весь розмокнув, і ставимо на вогонь. Поки готується карамель, перемішувати її не треба. Можна тільки силіконовим пензликом, змоченим у воді, проводити по бортику сотейника і змивати залишки цукру. Це не дозволить карамелі закристалізуватися. Кип’ятимо карамельні масу, не збавляючи вогонь, до темно-коричневого кольору. Знімаємо з плити. Який по інтенсивності має бути колір видно  на фото.

Домашня карамель для торта, крему або начинки

За дві хвилини до того як карамель будуть готова, ставимо солодкі (обов’язково слідкуйте аби не були кислі) вершки разом з ваніліном підігріватися на вогонь. Коли вони досягнуть 60-70°С, вливаємо їх у гарячу карамель і перемішуємо.

Домашня карамель для торта, крему або начинки

Перекладаємо отриману суміш в посуд, в якій її буде зручно зберігати і охолоджуємо до 4°С. Потім, додаємо солодко-вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Готова домашня карамель, покрита харчовою плівкою в контакт, повинна повністю охолонути на столі.

Домашня карамель для торта, крему або начинки

Правильно приготовлена смачна домашня карамель буде повільно стікати з лопатки стрічкою, не утворюючи грудок. Як бачите на фото, це ідеальний карамельний соус-топінг для будь-яких страв. Наприклад для млинців, оладок чи солодких вареників.

Солодка домашня карамель для торта, крему, начинки та ідеальний соус-топінг

Накрита харчовою плівкою в контакт ця, приготована в домашніх умовах, смачна ванільна карамель зберігається в холодильнику до моменту використання.

Залишити відповідь