Сметанний торт з маковим кремом із сметани - домашній сметанник з шоколадними та білими коржами

Сметанний торт з маковим кремом із сметани – домашній сметанник з шоколадними та білими коржами

Запропонований сьогодні смачний домашній торт, що зветься у народі сметанник, приготувати в домашніх умовах просто. Не знаю, чи є цей рецепт класичний, але істинно сметанним точно є. Підтвердженням цьому є навіть той факт, який видно навіть із назви – сметанний торт з маковим кремом із сметани. Адже популярний кисломолочний інгредієнт міститься як в тісті, так і в кремі. Такий домашній десерт гарний ще й тим, що не потребує великих витрат часу. Його приготування легко зможе опанувати навіть недосвідчена господиня-початківець.

Щоб приготувати цей смачний маковий торт на сметані потрібно необхідні продукти відразу розділити на порції для приготування різних коржів – шоколадного з какао та білого.

Для коржів потрібно приготувати такі продукти:

  • 2 порції по 200 гр сметани;
  • 2 порції маргарину по 100 гр;
  • 2 порції соди по ½ ч. ложки;
  • 2 порції борошна по 2-2,5 склянки;
  • 2 порції по півсклянки цукру;
  • 2 ст. ложки какао

Для крему приготувати:

  • сметани 400 гр;
  • цукру 150 гр;
  • маку 25 м

Як приготувати сметанний торт з маковим кремом

Коржі на сметані

  1. Відразу візьміть дві миски, щоб в кожній з них замісити тісто різного кольору. В одній замішуємо біле тісто, а в іншій – шоколадне.
  2. У кожну миску відмірюють по одній порції борошна, соди і цукру. Ці продукти добре перемішуємо рукою.
  3. Додаємо по 1 порції маргарину м’якої консистенції і в кожній мисці перетираємо руками маргарин і суху суміш продуктів.
  4. В одну миску додаємо все какао і знову добре перемішуємо.
  5. Потім, в кожну миску додаємо по одній порції сметани і окремо замішуємо не дуже круте м’яке тісто.
  6. Кожне тісто ділимо навпіл. Вийде 2 шматки білого і 2 шматки шоколадного тіста.
  7. Включаємо тим часом духовку і розігріваємо її до 200 градусів.
  8. Кожен шматок готового тіста розкочуємо виходячи з бажаного розміру майбутнього торта, але не дуже тонко, щоб зручно було перенести шар тіста на деко.
  9. Духовка встигає розігрітися в поки ви розкатаєте перший корж. Відправляєте його в розігріту духовку і швидко розкатуєте наступний шматок тіста. За цей час перший корж спечеться. Діставайте його з духовки і відправляйте туди розкатаний другий корж. Так само робимо з кожним наступним коржем. Дуже швидко все сметанні коржі для торта будуть готові.

Сметанний крем з маком

Щоб приготувати цей маковий крем, досить просто збити сметану з цукром та попередньо промитим маком.

Як прикрасити сметанник з маковим кремом

  1. Поки готуємо крем – коржі охолонуть, приступаємо до промазуванням торта кремом.
  2. Верхній корж можна теж просто змастити основним кремом і додатково не прикрашати. Макові зерна в білому кремі самі по собі прикрашають десерт.
  3. Но можна і не змащувати кремом верх торта. У цьому випадку треба полити його білою маковою глазур’ю. Для її приготування решту крему проваріть на слабкому вогні доти, поки вона не почне згущуватись. Злегка остудіть і вилийте на торт.
  4. Надішліть готовий маковий сметанник в холодильник на цілу ніч. Так він краще просочиться.

Сметанний торт зі сметанним кремом і маком

М’який та смачний сметанний торт з маком і ваші старання, безсумнівно, будуть оцінені. Сміливо пригощайте своїх гостей та домашніх.

Відео-рецепт надає можливість спекти  в домашніх умовах маковий торт на сметані, який є протилежністю попередньому. Мак теперь у тісті. а прикрашає десерт чисто білий желейний крем зі сметани.

Залишити відповідь