Сметанний торт на сковороді - смачний швидкий торт на сметані

Сметанний торт на сковороді – смачний швидкий торт на сметані

Сьогодні пропоную приготувати надзвичайно простий та швидкий, але неймовірно смачний сметанний торт без випікання, а отже і без духовки. Коржі для цього супер сметанного десерту нам доведеться смажити не в духовці, а на сковороді, просто на кухонній плиті. Головне, занадто не підсушувати їх, щоб текстура нашого домашнього торта вийшла ніжною та повітряною, а сам десерт –  смачним і апетитним.
В якості декору можна використати горіхи або шматочки фруктів за смаком. Раджу лише не брати ківі, бо в поєднанні з цим екзотичним фруктом сметанний крем може значно порідшати та потекти. Отож приступимо, сподіваюсь покроково зроблені фото до кожного етапу приготування допоможуть не схибити і сметанний торт на сковороді вийде справді смачний.

Інгредієнти для коржів:

  • 3-3,5 скл. борошна пшеничного в/ґ,
  • 200 гр сметани (26% жирності),
  • 200 гр цукру,
  • 1 ч.л. розпушувача.

для крему:

  • 500 гр сметани (30% жирності),
  • 200 гр цукрової пудри,
  • 200 гр порошкоподібних сухих вершків,
  • 100 гр волоських горіхів.

Як приготувати сметанний торт на сковороді

Коржі для торта на сметані

В зручній ємності перемішуємо сметану и цукор-пісок. Сюди ж додаємо просіяне борошно та розпушувач. Замішуємо тісто. Воно повинно буди достатньо крутим та не приставати до рук.

сметанний торт на сковороді

Далі з тіста формуємо товстеньку ковбаску та розрізаємо її на вісім рівних порцій.

сметанний торт на сковороді

Скалкою розкачуємо кожну частину до товщини приблизно 3 мм та за допомогою тарілки вирізаємо коло по діаметру трошки менше нашої сковороди.

сметанний торт на сковороді

Сковороду бажано використовувати зі спеціальним антипригарним покриттям, бо змащувати маслом її поверхню не потрібно. По черзі смажимо коржі на розпеченій сковороді.

сметанний торт на сковороді

Коржі повинні повністю охолонути. Не можна наносити крем на ще не остиглі коржі. Якщо так зробити, то крем потече і десерт буде зіпсовано.

сметанний торт на сковороді

Крем зі сметани та вершків

З’єднуємо сметану та вершки, ретельно збиваємо. Додаємо цукрову пудру і продовжуємо вінчиком збивати, щоб отримати пишну та гладку масу. Якщо жирність сметани менша за 30%, рекомендую попередньо процідити її, щоб видалити зайву рідину.

Сметанний крем для торта

Як прикрасити сметанник на сковороді

Беремо остиглі коржі та добре змащуємо сметанним кремом. Залишаємо торт при кімнатній температурі приблизно на 30 хвилин, щоб коржі просочилися. Потім відправляємо до холодильника застигати.

Сметанний торт на сковороді

Обрізки тіста, що залишилися після вирізання коржів, можна також обсмажити на сковороді та перемолоти в крихту. Ядра горіхів трохи обсмажити та подрібнити ножем. Поєднати крихти тіста і горіхів та прикрасити цією сумішшю сметанник з усіх боків.

Сметанний торт на сковороді

І ось вже готовий наш смачний сметанний торт на сковороді.

Сметанний торт на сковороді

Сметанний торт на сковороді – відео-рецепти

Цей відео-рецепт торта на сковороді з коржами на основі сметани в якості крему використовує яблучне пюре з вершками. З відео дізнаєтесь також про те, як зробити цей і подібні торти на сковороді правильно, так, щоб вони завжди виходили м’які та ніжні.

Наступний відео-рецепт сметанника дасть можливість приготувати дуже простий та легкий торт без яєць. Переконайтесь, що сметанний торт на сковороді – це швидко, смачно й недорого. Зверніть увагу на цікавий варіант оформлення.

І останній відео-рецепт відрізняється кремом – це сметаннік на сковороді з заварним кремом. Готовий торт дуже смачний, а готувати його просто та швидко.

Готуйте та ласуйте із задоволенням!

Залишити відповідь