Швейцарський торт – домашній бісквітно-сирний торт з шоколадом

Серед величезного розмаїття різних домашніх тортів бісквітні ніколи не втрачають своєї популярності. Вони подобаються і кондитерам, і господиням за порівняно просте приготування і, практично, необмежені можливості комбінації начинок, просочень і кремів. Пропоную вашій увазі свій улюблений та достатньо простий рецепт домашнього десерта, що відомий під назвою Швейцарський торт. Запропонований тут смачний бісквітно-сирний торт з шоколадом – це ніжні ласощі, які легко та швидко зможуть приготувати в домашніх умовах і початківці. Мій перевірений і покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам все зробити правильно, а отже, бісквітний торт з сирним кремом та шоколадним прошарком порадує і ваших домочадців за чашкою кави чи чаю.

Інгредієнти для бісквіта:

  • курячі яйця – 4 шт.;
  • дрібний цукор – 120 гр;
  • борошно – 120 гр;
  • ванілі – 5 гр;
  • м’якого солодковершкового масла 72% – 50 гр;
  • дрібна морська соль – 1/4 ч.л.;
  • лимонний сок – 1/2 ч.л.;
  • харчова сода – 1/3 ч.л.

Інгредієнти для сирно-вершкового крему:

  • жирний м’який сир – 200 гр;
  • вершки 33% і вище – 400 гр;
  • білий шоколад – 100 гр;
  • лимонна цедра – 2 ч.л.;
  • цукрова пудра – 50 гр.

Інгредієнти для шоколадного прошарку:

  • шоколад чорний – 100 гр;
  • вершки 33% і вище – 50 гр;
  • коньяк – 2 ст.л.

Зміст

Як приготувати Швейцарський торт

Насамперед, із зазначених вище інгредієнтів нам потрібно спекти бісквіт. Покроковий рецепт з фото приготування потрібного бісквітного коржа знайдете за посиланням.

Ванільний бісквіт на окропі і рослинному маслі

Залишаємо його остигати і починаємо займатись приготуванням сирно-вершкового крему. Рецепт – за посиланням.

Сирно-вершковий крем для торта

Коли у нас дві складові готові, зробимо смачне шоколадне просочення. Для цього, в невеликий кухлик поміщаємо поламаний на шматочки шоколад і вершки. На повільному вогні, постійно помішуючи, топимо шоколад. В рідку шоколадну масу вливаємо коньяк і перемішуємо до однорідного стану. Спиртну складову в просочення для торта можна і не додавати. Дійте тут на свій розсуд. Без нього виходить теж смачно. ?

Бісквітний торт з сирним кремом та шоколадною прошарком

Остиглий бісквіт розрізаємо на три пласти.

Бісквітний торт з сирним кремом та шоколадною прошарком

Кожен бісквітний пласт просочуємо третиною шоколадного просочення та залишаємо хвилин на 5. Нам треба щоб шоколад трохи застиг.

Бісквітний торт з сирним кремом та шоколадною прошарком

Починаємо формування торта. На блюдо викладаємо нижній просочений корж шоколадом вгору, наносимо третю частину крему.

Бісквітний торт з сирним кремом та шоколадною прошарком

Наступні два коржи, також, викладаємо шоколадом вгору і промазуємо кремом.

Бісквітний торт з сирним кремом та шоколадною прошарком

Обмащуємо кремом боки торта і вирівнюємо поверхні.

Бісквітний торт з сирним кремом та шоколадною прошарком

Прикрасити вже готовий домашній бісквітний торт кожен може за своїм бажанням, смаком чи то згідно його призначення. Мій – торт на день народження. Отже, я нанесла на верхню поверхні хаотичні лінії з розтопленого шоколаду, посипала рубаними горіхами, помістила листочки м’яти і відсадити кремові квіти за допомогою кондитерського мішка з насадкою. Перед відсаджуванням квітів, крем краще потримати в холодильнику хоча б півгодини. За цей час він загусне і буде краще тримати форму.

Бісквітний торт з сирним кремом та шоколадною прошарком

Перед подачею ніжно-білий бісквітний сирний торт повинен вистоятися в холодильнику мінімум 2 години. Але особливо смачний він стане після цілої ночі, проведеної на холоді.

Бісквітний торт з сирним кремом та шоколадною прошарком

Цей домашній сирний торт з шоколадним прошарком виходить не тільки смачний, але дуже апетитний та красивий у розрізі.

Бісквітний торт з сирним кремом та шоколадною прошарком

Дуже складно втриматися і не спробувати хоч трішечки. Чи не правда? ? Приємного апетиту!

Бісквітно-сирний торт з шоколадом – відео-рецепти

Відео-рецепт від ютуб-каналу Ольги Матвей пропонує трішки інший за складом, але теж дуже смачний рецепт Швейцарського торту з шоколадним просоченням. Ще не реально ефектний та ніжний десерт, що просто сам тане в роті. Він не самий дешевий, але насолода від його смаку варта того.

Відео-рецепт від каналу “Готуємо з Іриной Хлєбніковой” пропнує спекти в домашніх умовах чудовий швейцарський сирний торт з желатином. Спробуйте приготувати і цей варіант десерту.

Автор ютуб-каналу “Катерина Михайленко” називає свій варіант швейцарського десерту Ледачий торт. Може й так, адже, без розкочування коржів та без особливих зусиль отриманий результат просто перевищує всі очікування. І да, автор готує свій торт з Нутеллою, що робить приготування ще більш швидким. Приготуйте обов’язково і цей варіант, він вам сподобається!

А теперь ще парочка відео-рецептів про домашній бісквітно-сирний торт з шоколадом, які дуже сподобались мені. Як правильно, швидко та смачно приготувати простий бісквітний торт і сирний крем в домашніх умовах розказує автор каналу “Олена Мак Дома смачно”.

Автор каналу “Смачно Просто Швидко – Домашня кухня” пропонує зробити домашній бісквітний сирний торт Парслі! Це дуже смачне та повітряне тістечко з м’якого бісквіта та ніжного сирного крему зверху просто посипають какао. Спробуйте – це незрівнянний смак!