Серед величезного розмаїття різних домашніх тортів бісквітні ніколи не втрачають своєї популярності. Вони подобаються і кондитерам, і господиням за порівняно просте приготування і, практично, необмежені можливості комбінації начинок, просочень і кремів. Пропоную вашій увазі свій улюблений та достатньо простий рецепт домашнього десерта, що відомий під назвою Швейцарський торт. Запропонований тут смачний бісквітно-сирний торт з шоколадом – це ніжні ласощі, які легко та швидко зможуть приготувати в домашніх умовах і початківці. Мій перевірений і покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам все зробити правильно, а отже, бісквітний торт з сирним кремом та шоколадним прошарком порадує і ваших домочадців за чашкою кави чи чаю.
Інгредієнти: Вершки, Сир, Темний шоколад, Цедра лимонна, Цукор, Яйце
Інгредієнти для бісквіта:
- курячі яйця – 4 шт.;
- дрібний цукор – 120 гр;
- борошно – 120 гр;
- ванілі – 5 гр;
- м’якого солодковершкового масла 72% – 50 гр;
- дрібна морська соль – 1/4 ч.л.;
- лимонний сок – 1/2 ч.л.;
- харчова сода – 1/3 ч.л.
Інгредієнти для сирно-вершкового крему:
- жирний м’який сир – 200 гр;
- вершки 33% і вище – 400 гр;
- білий шоколад – 100 гр;
- лимонна цедра – 2 ч.л.;
- цукрова пудра – 50 гр.
Інгредієнти для шоколадного прошарку:
- шоколад чорний – 100 гр;
- вершки 33% і вище – 50 гр;
- коньяк – 2 ст.л.
Зміст
Як приготувати Швейцарський торт
Насамперед, із зазначених вище інгредієнтів нам потрібно спекти бісквіт. Покроковий рецепт з фото приготування потрібного бісквітного коржа знайдете за посиланням.
Залишаємо його остигати і починаємо займатись приготуванням сирно-вершкового крему. Рецепт – за посиланням.
Коли у нас дві складові готові, зробимо смачне шоколадне просочення. Для цього, в невеликий кухлик поміщаємо поламаний на шматочки шоколад і вершки. На повільному вогні, постійно помішуючи, топимо шоколад. В рідку шоколадну масу вливаємо коньяк і перемішуємо до однорідного стану. Спиртну складову в просочення для торта можна і не додавати. Дійте тут на свій розсуд. Без нього виходить теж смачно. ?
Остиглий бісквіт розрізаємо на три пласти.
Кожен бісквітний пласт просочуємо третиною шоколадного просочення та залишаємо хвилин на 5. Нам треба щоб шоколад трохи застиг.
Починаємо формування торта. На блюдо викладаємо нижній просочений корж шоколадом вгору, наносимо третю частину крему.
Наступні два коржи, також, викладаємо шоколадом вгору і промазуємо кремом.
Обмащуємо кремом боки торта і вирівнюємо поверхні.
Прикрасити вже готовий домашній бісквітний торт кожен може за своїм бажанням, смаком чи то згідно його призначення. Мій – торт на день народження. Отже, я нанесла на верхню поверхні хаотичні лінії з розтопленого шоколаду, посипала рубаними горіхами, помістила листочки м’яти і відсадити кремові квіти за допомогою кондитерського мішка з насадкою. Перед відсаджуванням квітів, крем краще потримати в холодильнику хоча б півгодини. За цей час він загусне і буде краще тримати форму.
Перед подачею ніжно-білий бісквітний сирний торт повинен вистоятися в холодильнику мінімум 2 години. Але особливо смачний він стане після цілої ночі, проведеної на холоді.
Цей домашній сирний торт з шоколадним прошарком виходить не тільки смачний, але дуже апетитний та красивий у розрізі.
Дуже складно втриматися і не спробувати хоч трішечки. Чи не правда? ? Приємного апетиту!
Бісквітно-сирний торт з шоколадом – відео-рецепти
Відео-рецепт від ютуб-каналу Ольги Матвей пропонує трішки інший за складом, але теж дуже смачний рецепт Швейцарського торту з шоколадним просоченням. Ще не реально ефектний та ніжний десерт, що просто сам тане в роті. Він не самий дешевий, але насолода від його смаку варта того.
Відео-рецепт від каналу “Готуємо з Іриной Хлєбніковой” пропнує спекти в домашніх умовах чудовий швейцарський сирний торт з желатином. Спробуйте приготувати і цей варіант десерту.
Автор ютуб-каналу “Катерина Михайленко” називає свій варіант швейцарського десерту Ледачий торт. Може й так, адже, без розкочування коржів та без особливих зусиль отриманий результат просто перевищує всі очікування. І да, автор готує свій торт з Нутеллою, що робить приготування ще більш швидким. Приготуйте обов’язково і цей варіант, він вам сподобається!
А теперь ще парочка відео-рецептів про домашній бісквітно-сирний торт з шоколадом, які дуже сподобались мені. Як правильно, швидко та смачно приготувати простий бісквітний торт і сирний крем в домашніх умовах розказує автор каналу “Олена Мак Дома смачно”.
Автор каналу “Смачно Просто Швидко – Домашня кухня” пропонує зробити домашній бісквітний сирний торт Парслі! Це дуже смачне та повітряне тістечко з м’якого бісквіта та ніжного сирного крему зверху просто посипають какао. Спробуйте – це незрівнянний смак!