Ароматні оладки з шоколадним смаком стануть хорошим доповненням до чаю або кави. Десерт солодкий, смачний і дуже апетитний, припаде до смаку і діткам, і дорослим. Шоколадні оладки на кефірі можна урізноманітнити різними фруктами, наприклад, різаним яблучком або кисломолочним сиром. Покроково оформлений рецепт з фото покаже як легко і просто зробити дуже смачні оладки з какао на кефірі.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Вершкове масло, Какао-порошок, Кефір, Розпушувач, Сіль, Сода, Цукор, Яйця
Складові:
- розпушувач – 1 ч.л.;
- сіль – щіпка;
- кефір – 500 гр;
- цукор – 50 гр;
- вершкове масло – 50 гр;
- ваніль – щіпка;
- борошно – 210 гр;
- яйця – 2 шт.;
- сода – 1/2 ч.л.;
- какао – 50 гр.
Як приготувати шоколадні оладки на кефірі
Починається приготування з того, що потрібно поєднати в глибокій ємності все рідкі компоненти, включаючи розтоплене вершкове масло. При бажанні, масло можна замінити на звичайний маргарин. Вбити в масу яйця і ретельно збити за допомогою виделки або ж вінчика-збивача.
Додати цукор, ваніль і соду.
Всипати борошно, попередньо з’єднане з какао, розпушувачем і сіллю.
Гарненько перемішати тісто для оладок до отримання максимально ніжної та однорідної текстури.
Я обжарила шоколадні оладки на кефірі без масла на антипригарній сковорідці, але можна зробити це і на звичайній сковороді з рослинною олією.
Готовий шоколадний десерт перед вживанням краще трохи остудити.
Подавати ароматні шоколадні оладки на кефірі їдокам теплими. Подавати готові оладки можна як з медом, так і з різноманітними сиропами, глазур’ю, варенням, ароматним джемом або збитими вершками.
Ніжні і дуже смачні оладки з какао і ваніллю стануть відмінним варіантом для ситного сніданку або післяобіднього перекусу. Десерт досить легкий в приготуванні і зробити його під силу, навіть, господиням без досвіду. Смачного! ?