Райдужне безе на паличці – білкова прикраса для торта чи кенді бару

Для прикраси десертів, тортів, тістечок і кенді барів (дитячих солодких столів), що стали популярними сьогодні,  часто використовують зроблене своїми руками кольорове безе на паличці. Такі білкові ласощі-прикраси називають по різному: райдужна меренга, кольорове безе або і просто кенді бар. Сьогодні я хочу поділитися дуже простим способом створення такої райдужної меренги, яку можна використовувати для прикраси не тільки дитячого торта, але і просто як гарний десерт на дитячому святі. Про те, як зробити своїми руками райдужне безе на паличці і буде мій сьогоднішній покроково оформлений рецепт з фото. Сподіваюсь, що він допоможе вам легко і просто зробити таку смачну і гарну прикрасу з різнобарвного білкового крему.

Для кольорової меренги нам знадобиться:

  • 200 грам білка;
  • 400 грам цукрової пудри +8 грам ванілі;
  • ¼ чайної ложки дрібної солі;
  • 1 чайна ложка свіжого лимонного соку;
  • водорозчинні харчові барвники;
  • дерев’яні палички/шпажки.

Як зробити райдужне безе на паличці в домашніх умовах

Починаючи приготування десерту, розігріваємо духовку до 80°С.

Дуже уважно відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки, в цьому рецепті, нам не знадобляться зовсім. А білки, поміщаємо в діжу міксера разом з сіллю і збиваємо до рясних бульбашок. Тепер, збільшуємо швидкість міксера і збиваємо білки до появи білої пишної маси. Після чого, починаємо вводити цукрову пудру, змішану з ваніллю.

Райдужна меренга на паличці - білкове прикраса для торта і кенді бару

Збиваємо білки, поки вони повністю не побіліють. Тільки зараз можна додати лимонний сік. При цьому, маса відразу набуває глянцевого блиску. При піднятті вінчика, білковий пік схожий на пташиний дзьоб.

Райдужна меренга на паличці - білкове прикраса для торта і кенді бару

Тільки на цій стадії ділимо отриману масу на порції і фарбуємо в потрібні кольори.

Райдужна меренга на паличці - білкове прикраса для торта і кенді бару

Кладемо підфарбовані меренги в кондитерський мішок з насадкою (у мене «відкрита зірка») по одній ложці з кожного кольору але не перемішуємо. На фото видно яка виходить різнобарвна маса.

Кольорове безе на паличці - білкове прикраса для торта і кенді бару

З отриманого білкового крему на тефлоновий пергамент відсаджую різні форми потрібного вам розміру: спіральки, зірочки або продовгувасті зефірні форму.

Кольорове безе на паличці - білкове прикраса для торта і кенді бару

У потрібні десерти відразу вставляємо шпажки і відправляємо все в духовку, прогріту до 80°С, на 1 годину.

Райдужне безе на паличці - білкова прикраса для торта чи кенді бару

Після такого просушування даємо ласощам охолонути і дуже легко відокремлюємо від паперу.

Райдужне безе на паличці - білкова прикраса для торта чи кенді бару

Чекаючи свого використання в якості декору торта або кенді бару, готове кольорове чи то райдужне безе на паличці може постояти в келиху або вазі. Але, якщо у вас вдома маленькі ласуни, то райдужна білкова прикраса для торту ризикує не дочекатися свого часу і зникне. 🙂 Коротше кажучи – міркувати треба!

Залишити відповідь