Пиріг з яблуками

Використовуючи цей рецепт з англійської кулінарії Ви зможете спекти найсмачніший у світі яблучний пиріг. Пісочне тісто, соковита начинка і марципанова маса дивно тонко доповнюють і відтіняють смак один одного.

pirog-s-jablokami

Зміст

Як приготувати пиріг з яблуками по-англійськи

Перемішуємо з борошном розтерті яйця з цукровою пудрою, вершкове розтоплене  масло і соду. Тісто ставимо на годину  в холодне місце.

Як готувати начинку з яблук

Очищаємо яблука, видаляємо насіннєву коробочку, нарізаємо скибочками, додаємо масло вершкове, цукор і тушкуємо протягом 8 хв. Після цього вводьте корицю, ванілін, сік лимона.

Приготування марципанової маси

Білки змішуємо з цукровою пудрою і розтираємо до кремоподібного стану.

Як спекти і зробити пиріг

Розгортаємо тісто, укладаємо на деко, попередньо проткнувши в кількох місцях виделкою.

Випікаємо при температурі 180°С протягом 15 хв. Виймаємо з духовки і  викладаємо зверху приготовлені яблука.

Наносимо марципанову масу у вигляді решітки на викладені на тісті яблука.

Пиріг знову ставимо в духовку і залишаємо там ще хвилин 30, доводячи до готовності.

Хочеться відзначити, що це самий смачний пиріг з яблуками, який я коли-небудь пробувала. Смачного!

Рецепт приготування пирога з яблуками складається з:

для тіста:

  • борошна – 300 г,
  • яйєць – 1 шт.,
  • вершкового масла – 175 г,
  • цукрової пудри – 125 г,
  • соди – 1/2 чайної ложки;

для начинки:

  • яблук – 150 г,
  • вершкового масла – 50 г,
  • цукру – 75 г,
  • кориця, ванілін, сік лимона

для решітки – марципанова маса:

  • цукрової пудри – 200 г,
  • білків – 3 шт.