Використовуючи цей рецепт з англійської кулінарії Ви зможете спекти найсмачніший у світі яблучний пиріг. Пісочне тісто, соковита начинка і марципанова маса дивно тонко доповнюють і відтіняють смак один одного.
Інгредієнти: Білок, Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Кориця, Лимонний сік, Сода, Цукор, Цукрова пудра, Яблука, Яйце
Кухня: Англійська кухня
Зміст
Як приготувати пиріг з яблуками по-англійськи
Перемішуємо з борошном розтерті яйця з цукровою пудрою, вершкове розтоплене масло і соду. Тісто ставимо на годину в холодне місце.
Як готувати начинку з яблук
Очищаємо яблука, видаляємо насіннєву коробочку, нарізаємо скибочками, додаємо масло вершкове, цукор і тушкуємо протягом 8 хв. Після цього вводьте корицю, ванілін, сік лимона.
Приготування марципанової маси
Білки змішуємо з цукровою пудрою і розтираємо до кремоподібного стану.
Як спекти і зробити пиріг
Розгортаємо тісто, укладаємо на деко, попередньо проткнувши в кількох місцях виделкою.
Випікаємо при температурі 180°С протягом 15 хв. Виймаємо з духовки і викладаємо зверху приготовлені яблука.
Наносимо марципанову масу у вигляді решітки на викладені на тісті яблука.
Пиріг знову ставимо в духовку і залишаємо там ще хвилин 30, доводячи до готовності.
Хочеться відзначити, що це самий смачний пиріг з яблуками, який я коли-небудь пробувала. Смачного!
Рецепт приготування пирога з яблуками складається з:
для тіста:
- борошна – 300 г,
- яйєць – 1 шт.,
- вершкового масла – 175 г,
- цукрової пудри – 125 г,
- соди – 1/2 чайної ложки;
для начинки:
- яблук – 150 г,
- вершкового масла – 50 г,
- цукру – 75 г,
- кориця, ванілін, сік лимона
для решітки – марципанова маса:
- цукрової пудри – 200 г,
- білків – 3 шт.