Печиво Павутинка або Лігво павука - смачна страшна випічка на Хелловін

Печиво Павутинка або Лігво павука – смачна страшна випічка на Хелловін

Погодьтеся, що свято без солодощів, це зовсім і не свято! Цукерки, десерти, торти, тістечка, печиво та ще безліч інших смачних ласощів, якi роблять це свято по справжньому незабутнім та дивовижним, обов’язково присутні на святковій вечірці. Але коли заходить розмова про наймістичніший, лячний та фантастичний день, відразу згадується свято Хелоуін. Коли вечірка присвячена Хеллоуїну, то і смаколики повинні відповідати тематиці свята. Поки більшість гостей буде насолоджуватися моторошними гарячими стравами та «страшними» холодними закусками, Солодун обов’язково захоче поласувати страхітливими десертами. Одним з рецептiв такої страшної випічки я і хочу подiлитися з вами сьогодні. Страшне печиво Павутинка або більш зловісно – Лігво павука. Покроковий та відео-рецепти допоможуть вам спекти печиво Павутинка для своєї (дитячої чи то дорослої) вечірки.

Тож-бо, для приготування найсмачнішого печива Павутинка знадобиться:

  • цукру – ¾ склянки,
  • олії рослинної – ¼ склянки,
  • сметани – ¼ склянки,
  • ванільного цукру – 2 пачки,
  • яєчний білок – 3 шт.,
  • борошна – ½ склянки,
  • солі – ¼ чайної ложки,
  • розпушувача для тіста – ¼ чайної ложки.

Для прикрашання печива використаємо глазур, для приготування якої потрібно буде взяти:

  • цукрової пудри – 1,5 склянки,
  • молока – 2,5 столових ложки,
  • какао-порошка -1 чайна ложка.

Як приготувати печиво Павутинка

  1. В окремій ємності збиваємо в піну білки з цукром та ванільнім цукром, додаємо сметану та олію, добре збиваємо міксером 10 хв. на середній швидкості.

2. В другий посуд висипаємо борошно, додаємо сіль, розпушувач для тіста та какао та ретельно перемішуємо.

3. Поєднуємо вміст обох мисок. Замішуємо рідке тісто.

4. Деко змащуємо олією та злегка притрушуємо борошном. Після цього ложкою викладаємо тісто, залишаючи достатньо вільного місця навкруги, бо під час випікання тісто збільшується в об’ємі.

pechene-pautinka1

5. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів та випікаємо печиво 25-30 хвилин, після чого охолоджуємо.

6. В цей час готуємо глазур з молока та пудри.

7. Третину готової глазурі переливаємо в окремий посуд, додаємо какао и ретельно збиваємо міксером.

8. Холодне печиво покриваємо шаром білої глазурі, після чого, наносимо колами глазур з какао. Зубочисткою або кінчиком ножа малюємо лінії від центру назовні на кшталт малюнка павутини. Можна зробити і навпаки: основний фон – шоколадною глазур’ю, а павутинку – білою. Виходить приблизно так як на фото.

Печиво Павутинка або Лігво павука - смачна страшна випічка на Хелловін

Якщо з кондитерської мастики зробити павуків, то такий смачний та огидний декор також можна використати для оформлення десерта при подачі на вечірку.

Печиво Павутинка або Лігво павука - смачна страшна випічка на Хелловін

Готувати печиво рекомендується завчасно, щоб дати добре застигнути глазурі потрібно 10-12 годин. Зазначу, що через пару днів, саме печиво стає ще більш смачним.

Відео-рецепти печива на Хеллоуін

З першого відео дізнаєтесь як швидко та правильно намалювати павутинку на глазурі. Чи то глазур’ю павутинку. 🙂

Прості ідеї зібрані у цьому відео допоможуть любителям печива легко та просто зробити в домашніх умовах не тільки печиво Павутинка, але підкажуть багато інших ідей оформлення смачної домашньої випічки.

Ну і останній відео-рецепт стане у нагоді тим, хто захоче спекти гарбузове печиво Павутинка.

Дивіться також:

Залишити відповідь