Мусака з баклажанами по-грецьки, рецепт з фаршем та сиром, смачні баклажани запечені в духовці

Мусака по-грецьки – це літня, соковита і дуже смачна страва з баклажан. Запечені баклажани не тільки смачні, але і корисні. Адже запечені в духовці з сиром, фаршем, болгарським перцем, помідорами і цибулею – вони не вбирають в себе стільки жиру як при смаженні на сковороді.

musaka-s-baklazhanami-po-grecheski

Для того щоб приготувати мусаку з баклажанами за цим рецептом нам знадобиться:

  • баклажани – 2 шт;
  • фарш м’ясний або грибний – 250 г;
  • болгарський перець – 4 шт;
  • томати – 2 шт;
  • твердий сир -100 г;
  • цибуля ріпчаста (можна і без цибулі) – 1 шт;
  • часник (можна і без часнику) – 2 зуб .;
  • сіль і прованські трави – за смаком.

Як приготувати мусаку з баклажанами по-грецьки? Опишемо рецепт приготування покроково.

Готувати страву мусака починаємо з того, що промиті і нарізані сантиметровими кільцями баклажани обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін по 2-3 хвилини з кожної. Якщо баклажани молоді, то шкурку очищати не обов’язково.

Форму для запікання змащуємо рослинною олією і викладаємо обсмажені баклажани на дно форми.

Посипаємо дрібно порізаним часником, прованськими травами і сіллю.

На баклажани викладаємо заздалегідь підготовлений грибний або м’ясний фарш.

Болгарський перець миємо, розрізаємо на 4 частини і очищаємо від насіння. Шкірку з перцю можна теж очистити, але можна і залишити. Вибір за вами.

Підготовлений перець викладаємо рівним шаром на фарш.

Помідори миємо, очищаємо від шкірки (якщо вам шкірка не заважає, то її можна і не чистити) і нарізаємо сантиметровими кільцями, трохи присолюємо і посипаємо прованськими травами.

Зверху накриваємо шаром натертого твердого сиру.

Ставимо підготовлену мусаку з баклажанами по-грецьки в попередньо розігріту до 200⁰С духовку. Через 25-30 хвилин наші запечені баклажани готові. Приготування мусаки завершено.

Овочева страва Мусака з баклажанів з фаршем і золотистою скоринкою з сиром – смачна як гарячою, так і холодною. Насолоджуйтесь унікальним і неповторним смаком цієї страви грецької кухні!

А ось так готується мусака по-грецьки, рекомендуємо відео від Іллі Лазерсона: “Мусака з баклажанами. Кухня Греції. “

Залишити відповідь