Молочна каша саго - смачний десерт чи то молочний суп

Молочна каша із саго – смачний десерт чи то молочний суп

Серед різноманітних круп саго не настільки популярна як решта, тому, про неї мало хто знає. І даремно, адже, це одна з тих круп, яка не містить глютену. Враховуючи, що увесь світ схиблений на безглютеновій дієті, то хоча б із-за цього пропоную вам навчитися варити кашу із саго на молоці. Зауважу, що молочна каша із саго готується із крупи, яку роблять штучно з крохмалю. Нагадує вона маленькі білі кульки.

Ця корисна крохмальна крупа містить безліч вітамінів та мікроелементів, тому, вона буде корисною усім, а особливо дітям та людям похилого віку. Зварити таку молочну кашу доволі просто. Покроково оформлений рецепт з фото навчить вас як це зробити правильно та швидко.

Необхідний набір продуктів:

Молочна каша з саго

  • 3 літри молока;
  • 250 грамів крупи саго ;
  • 100 грамів цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 пакет ваніліну;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • півлітра питної води.

Як варити кашу з саго на молоці

Щоб молоко не пригорало під час варіння, каструля має бути с товстими стінками та дном. Налийте молоко і до нього додайте воду. Вода потрібна для того, щоб під час готування крупа не пристала до дна.

Молочна каша з саго

Вмикайте вогонь на плиті та ставте на нього каструлю з молоком. Слідкуйте за ним, щоб воно не вскипіло. Коли на поверхні почне з’являться пінка, її треба зняти шумовкою. На цьому етапі до молока треба додати цукор з сіллю та трохи зменшити вогонь.

Молочна каша з саго

Коли цукор і сіль розчиняться у молоці, до нього висипають крупу. Її не треба попередньо промивати.

Молочна каша з саго

Тепер, треба ще раз зменшити вогонь, щоб каша ледь кипіла, і запастися терпінням. Саго варять довго, приблизно 40 хвилин, періодично перемішуючи.

Молочна каша з саго

Ви будете самі бачити, як повільно крупа набухає та розварюється. Наприкінці варіння більша частина молока випарується, а крупа збільшиться у розмірі майже вдвічі.

Молочна каша з саго

Перед тим, як зняти каструлю з вогню, до каші додають ванілін.

Молочна каша з саго

Вершкове масло покращує смак молочної каші. Трошки вершкового масла необхідно розчинити у каструлі та ще по маленькому шматочку покласти кожному у тарілку.

Молочна каша саго

Бачите, яка у мене вийшла молочка каша з саго! Можете бути певні, що вона така ж смачна, як і на вигляд. Якщо дасте їй довше настоятись, то крупинки більше набухнуть, і каша стане більш густа. Зауважу, що вона смачна і в теплому, і в холодному стані. Згодна, що на приготування витрачається багато часу, але ця корисна та смачна молочна страва того варта!

Молочна каша саго

Цей відео-рецепт допоможе приготувати, за словами автора, екзотичний азіатський десерт Саго. Його можна спробувати виключно в азійських ресторанах – або приготувати за цим відео у домашніх умовах. Чим такий десерт відрізняється від запропонованої вище молочної каши із саго дивіться у відео.

Залишити відповідь