Солодкий продукт, обожнюваний і дорослими ласунами, і зовсім юними – згущене молоко – відмінне доповнення до чаювання. Але сьогодні ми пропонуємо цей кулінарний компонент використати в якості одного з інгредієнтів для замішування млинцевого тісту. Завдяки цьому, у нас сьогодні будуть налисники без цукру. Млинці на згущеному молоці і воді виходять не зовсім звичайні, але дуже смачні. Мої дітки кажуть, що це найсмачніший рецепт. ? Що і як замішувати, і що в результаті у нас вийшло демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Згущене молоко, Олія рослинна, Сіль, Яйце
Складові млинців без цукру:
- згущене молоко – 0,5 баночки;
- вода – 1,5 склянки;
- яйце (за розміром стандартне) – 1 штука;
- сіль – невелика щіпка;
- борошно – 1 склянка;
- олія соняшникова – 2 ст. л.
Як приготувати млинці на згущеному молоці і воді
Обравши для замісу тіста на згущеному молоці потрібного розміру тару, вбиваємо в неї одне яйце. Кидаємо невелику дрібку солі.
Продукти, які ми ввели на першому етапі, збиваємо вінчиком.
У масу що вийшла, вводимо згущене молоко.
Заливаємо слідом воду. Вона повинна бути попередньо прокип’ячена та охолоджена до кімнатної температури. Перемішуємо гарненько. Для цього, теж можете скористатись віничок для збивання.
У солодку суміш на згущеному молоці підсипаємо невеликими частинами попередньо просіяне борошно.
Добре інгредієнти перемішуємо до отримання оптимального результату – тіста без грудочок. До тіста відразу ж додаємо рослинну олію (пару супових ложок). Цей хитрий гастрономічний прийом досвідчених господинь, що дозволяє при випічці не змащувати часто сковороду.
На розпеченій сковорідці починаємо пекти тонкі млинці на згущеному молоці і воді .
Як видно з фото, готові млинці на згущеному молоці і воді виходять тонкі, з дірочками і приємного жовтенького кольору. Ніби з позолотою. 🙂
Подавати до столу напечені бліни можна з тим самим згущеним молоком. ? Або з тим, з чим вам більше смакує.
Всім приємного перекусу!