Масляний крем з вареним згущеним молоком - смачний та простий крем для торта

Масляний крем з вареним згущеним молоком – смачний та простий крем для торта

Сьогоднішній масляний крем з вареним згущеним молоком – улюблений смак мого дитинства. Його завжди готувала мама для свого фірмового святкового торта. 🙂 Зараз, коли я перепробувала безліч різних рецептів, з упевненістю можу сказати, що саме такий крем – варене згущене молоко з маслом – король масляних кремів. Зрозуміло, що це на мою думку. 🙂 Сьогодні я хочу поділитися своїм перевіреним роками сімейним рецептом. Така начинка незмінно присутня в самих смачних домашніх тортах на наших сімейних посиденьках. І нехай багато хто вважає масляний крем важким – я не згодна з цим. Просто, мало вміти такий крем приготувати, потрібно ще вміти скласти смачну комбінацію з коржів і крему. Адже підходить він не до кожного виду коржів. Але про це пізніше.

Для смачного масляного крему нам знадобиться всього 3 складові:

Масляний крем з вареним згущеним молоком для торта

  • якісне вершкове масло – 200 гр;
  • варене згущене молоко – 400 гр;
  • коньяк – 2-3 ст.л.

Відразу хочу сказати, що всі продукти обов’язкові. Виключати з рецепту нічого, навіть коньяк не можна. Адже, саме він надає крему благородний аромат і вишуканий післясмак.

Починаючи приготування крему потрібно пам’ятати, що всі продукти повинні бути кімнатної температури. До прикладу, якщо я планую готувати крем ввечері, то ще вранці виймаю з холодильника масло і згущене молоко та залишаю їх нагріватися.

Як зробити крем з вареним згущеним молоком і маслом для торта

Розм’якшене масло збиваємо міксером протягом 3-5 хвилин. За цей час воно має трохи посвітлішати і досягти однорідної м’якої консистенції.

Масляний крем з вареним згущеним молоком для торта

Згущене молоко додаємо по одній столовій ложці за раз. Після цього, збиваємо до її повного з’єднання з кремом. Якщо додати відразу багато згущеного молока, крем може розслоїтися. Тому, не поспішаємо.

Масляний крем з вареним згущеним молоком для торта

В кінці збивання вводимо коньяк. Його я теж вливаю за два рази. Масляний крем з вареним згущеним молоком відразу стає дивовижно ароматним.

Масляний крем з вареним згущеним молоком - смачний та простий крем для торта

Зауважте, що для успішного збивання такого крему зі згущеним молоком, завжди потрібно мати під рукою резервний запас м’якого масла. Воно допоможе привести крем в норму, якщо він раптом розділиться. Ще один спосіб “реанімації” – трохи нагріти його (я ставлю каструлю з кремом на гарячу батарею на пару хвилин) і повторно збиваю. Це дійсно робочий метод – не раз перевіряла на особистому досвіді.

Пам’ятайте, що цей масляний крем не просочує коржі. Тому, якщо ви вирішили прошарувати ним бісквіт, то обов’язково не пошкодуйте для них додаткового просочення. Пам’ятайте, що такий масляний крем з вареним згущеним молоком найкраще поєднується з безе (воно не розмокне і залишиться хрустким), листковим коржами і коржами з заварного тіста. Також, їм можна наповнювати заварні тістечка і пісочний “горішки” – буде дуже смачно. Крім того, це відмінний варіант фінального вирівнювання готового торта під мастику. Ну звичайно ж, запропонований масляний крем із вареним згущеним молоком відмінно підходить для прикраси та оформлення тортів.

Смачних і солодких вам кулінарних експериментів!

Залишити відповідь