Масляний крем Гляссе є одним з кращих кулінарних “будматеріалів”. По суті, це смачний заварний крем без муки і крахмалу, що готують тільки на яйцях. Технологія приготування крему Глясе робить його структуру такою, що він добре тримає форму. Ним можна легко та просто малювати на десертах, створюючи об’ємні візерунки, квіти, і інші елементи солодкого їстівного декору.
Зміст
Як приготувати крем Гляссе в домашніх умовах
Список продуктів для приготування дуже простий:
- солодке вершкове масло – 200 гр;
- цукровий пісок – 4 ст. ложки;
- яйця – 2 шт.
Висипати до каструлі цукровий пісок і вибити туди яйця. Збити до однорідності та виставити на киплячу парову баню на середній вогонь.
В процесі підігрівання суміші збивати її віночком чи міксером до температури 50°С. Зняти з бані та збивати міксером поки обсяг не збільшиться в 2,5-3 рази. Бажано продовжувати збивати поки суміш не охолоне до кімнатної температури.
В окремій каструлі масло кімнатної температури збиваємо до білого кольору. За консистенцією воно повинно нагадувати добре збиту густу сметану.
Продовжуючи збивати, потроху додаємо до масла повністю охолоджений крем з яєць і цукру. Продовжуємо збивати, доки не вийде пишна однорідна маса. Ось і вся достатньо проста технологія приготування крему Гляссе в домашніх умовах.
Ще раз хочу нагадати, що такий заварний крем без муки і крахмалу дуже добре підходить для прикраси та оздоблення зовнішньої частини торта, а також, для покриття під мастику. Він не просто смачний, але і ніжний, блискучий, гладкий та досить густий – працювати з ним дуже приємно.
Домашній крем Гляссе – відео-рецепти
Перший відео-рецепт від відомої всім “Бабушки Емми”. Технологія приготування пропонується така, яка описана вище.
Автор наступного відео пропонує дещо інший, від наданих вище, спосіб приготування. Рецепт називається – правильний крем Гляссе по ГОСТу. Визначте, який крем для вас більш смачний, такий спосіб приготування і використовуйте.
Якщо ваш домашній крем Глясе приготовлений заздалегідь, то не варто використовувати його відразу після діставання з холодильника. Він буде твердим, а за смаковими відчуттями не буде гармонійно поєднуватися з тортом або іншої випічкою. Щоб зберегти тонкий і ніжний смак заварного крему Гляссе, йому потрібно дати час нагрітися до кімнатної температури природним чином.