Мариноване сало в розсолі з оцтом - смачне сало по-закарпатськи

Мариноване сало в розсолі з оцтом – смачне сало по-закарпатськи

Таку закуску з маринованого сала я спробувала в одному з закарпатських ресторанів. Така ароматна та проста у приготуванні ситна закуска настільки вразила мене своїм смаком, що я познайомилась з шеф-кухарем та дізналась рецепт приготування. Тепер, смачне мариноване сало в розсолі з оцтом готую регулярно вдома. Тепер, без цього оригінального та смачного сала по-закарпатськи не відбувається в нашому домі жодного застілля. В разі, якщо ви так само як і наша родина любите мариноване сало, то з радістю ділюсь з вами покроково оформленим рецептом з фото. Детальний опис етапів приготування допоможе вам швидко опанувати приготування цієї смачної закуски з сала.

Які складові підготувати:

Мариноване сало в розсолі з оцтом

  • солоного сала – 500 гр;
  • цукру – 2 чайні ложки;
  • води – 0,5 л;
  • цибулі ріпчастої – 100 гр;
  • чорного перцю горошком – 5 шт;
  • лаврові листочки – 4 шт.;
  • моркви – 100 гр;
  • гіркого меленого перцю – 1 чайну ложку;
  • часнику – 30 гр;
  • солі – 2 чайні ложки;
  • оцту (9%) – 2 столові ложки.

Щоб приготувати цю закуску треба придбати вже солоне сало. Бажано щоб це були шматочки із спини чи боків свині. Можете обрати як ароматне копчене сало, так і звичайне.

Як маринувати сало в розсолі по-закарпатськи правильно

Спершу потрібно зробити маринад. Для цього чистимо моркву і розрізаємо на кільця. Кожне кільце ділимо ще на чотири частинки.

Мариноване сало в розсолі з оцтом

У окропі розчиняємо сіль, цукор, додаємо перець горошком, лавровий лист і моркву. Доводимо маринад до кипіння.

МарінМарінованное сало в розсолі з уксусомованное сало «За-закарпатськи»

Даємо суміші остигнути. В ледь теплий маринад додаємо оцет. Поки приготований розсол охолоджується, нарізаємо сало. На фото я показала, як потрібно нашаткувати його на тонкі слайси.

Мариноване сало в розсолі з оцтом

Нарізаємо тоненькими скибочками часник, а очищену цибулю нарізаємо на півкільця.

Мариноване сало в розсолі з оцтом

Сало краще за все маринувати в керамічному посуді чи банці. Викладаємо в каструльку часник, сало, цибулю, додаємо до інгредієнтів чорний мелений перець і залишаємо суміш на 15 хвилин.

Мариноване сало в розсолі з оцтом

Заливаємо підготовлені складові охолодженим маринадом та прикриваємо кришкою. Залишаємо в холодильнику на добу. За цей час сало достатньо промаринується і буде готове до споживання!

Мариноване сало в розсолі з оцтом

Щоб подати страву на стіл, достатньо просто вийняти шматочки сала разом з цибулею, морковкою та часником із маринаду та викласти на тарілку для подачі.

Мариноване сало в розсолі з оцтом

І хоча ця смачна закуска з овочів та сала здається доволі простою, однак, вірте мені на слово, що це мариноване сало по-закарпатськи в мить зникне під час застілля! Чомусь, ця невибаглива холодна закуска подобається гостям значно більше, ніж будь-які вишукані м’ясні страви.

Смачне мариноване сало в розсолі з оцтом можна зробити і за цим відео-рецептом. Ця закуска швидко з’явиться на вашому столі – практично відразу після приготування.