М'ясне рагу з яловичини з грибами і сиром сулугуні

М’ясне рагу з яловичини з грибами і сиром сулугуні

Ароматне м’ясне рагу з яловичини з грибами і сиром сулугуні не тільки дуже смачна і ароматна, але й оригінальна страва. М’ясо з підливою, зроблене за цим рецептом, має гармонійний та пікантний смак. Страва дуже ситна та гармонійно доповнює будь-який гарнір, вибраний вами до вечері чи обіду. Подавати рагу з яловичини та грибів слід обов’язково гарячим, щоб сир красиво розплавився і з’єднався з м’ясом та соусом. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє важливі моменти приготування.

Складові:

М'ясне рагу з яловичиною, грибами і сиром сулугуні

  • яловичина – 300 гр;
  • лимонний сік – 1 ч.л.;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • сулугуні – 100 гр;
  • томатний соус – 70 мл;
  • печериці – 100 гр;
  • перець чорний мелений;
  • рослина олія – для смаження;
  • сіль, суміш перців та інші прянощі – за смаком.

Як приготувати рагу з яловичини з грибами і сиром сулугуні

Для початку, потрібно ретельно вимити вирізку і нарізати на шматочки. Потрібно стежити за тим, аби на м’ясі не було зайвих плівок. Підготовлені кубики яловичого м’яса з’єднати з сіллю, лимонним соком і сумішшю перців. Поки шматочки яловичини маринуються, потрібно почистити, помити та нарізати грибочки і цибулю.

М'ясне рагу з яловичиною, грибами і сиром сулугуні

На олії пасеруємо яловичину до рум’яної скоринки.

М'ясне рагу з яловичиною, грибами і сиром сулугуні

Додаємо до обсмаженого м’яса гриби з цибулею. Зверніть увагу, що обсмажувати їх на окремій сковорідці не потрібно. Термічну обробку вони проходять в той же час, коли смажиться м’ясо.

М'ясне рагу з яловичиною, грибами і сиром сулугуні

Коли всі складові страви просмажаться і перестануть виділяти рідину, заливаємо інгредієнти томатним соусом. Додаємо прянощі за смаком, вливаємо гарячу водичку і тушкуємо страву до потрібної густоти.

М'ясне рагу з яловичиною, грибами і сиром сулугуні

Як тільки соус в рагу з яловичини та грибів загусне о потрібної вам консистенції, потрібно його зняти з вогню та залишити на 5 хвилин під закритою кришкою настоюватися.

М'ясне рагу з яловичиною, грибами і сиром сулугуні

При подачі на стіл потрібно покрити шматочки м’яса шматками сиру сулугуні та почекати пару хвилин. За цей час сир почне плавитися і “потече”. Саме в цей момент і потрібно подавати страву їдокам. Гарнір до приготовленого м’яса можна зробити будь-який і … не забудьте про легкий овочевий салат. ? Приємного апетиту!

М'ясне рагу з яловичиною, грибами і сиром сулугуні

Як бачите, готується така проста і смачна, але незвична в подачі гаряча м’ясна закуска з яловичини і грибів дуже швидко. 45 хвилин і смачне м’ясне рагу з яловичини готове!