Курячі гомілки в духовці - запечені в майонезі, з часником і спеціями

Курячі гомілки в духовці – запечені в майонезі, з часником і спеціями

Пригостити рідних та гостей апетитними запеченими курячими ніжками дуже просто. Достатньо витримати гомілки в маринаді, приготовленому по моєму особливому рецепту, а потім запекти в духовці. Суміш чорного перцю, куркуми, паприки та часнику забезпечать смаку курки неповторні ноти та апетитний рум’янець. 

Майонез завершить справу та додасть ніжності та м’якості курячому м’ясу. Пропоную детальний та покроково оформлений рецепт с фото, що продемонструє тонкощі приготування та нюанси запікання гомілок. Слідуйте наведеним порадам і отримаєте смачні, м’які та ніжні курячі гомілки в духовці.

Для приготування знадобляться:

Курячі гомілки в духовці - в майонезі, з часником і спеціями

  • курячі ніжки – 4-6 шт.;
  • майонез – 1-2 ст. ложки;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • чорний перчик (мелений) – 1,5 ч.л.;
  • паприка – 1-2 ч.л.;
  • куркума – 1-4 ч.л.;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія.

Як запекти курячі гомілки в духовці в майонезі, з часником і спеціями

Секрет м’якості та соковитості курятини криється в тому, що курячі гомілки мають достатньо часу промаринуватись і тільки після цього відправляться до духовки. Насамперед, слід ретельно промити ніжки водою та видалити зайву вологу серветкою або паперовим рушником. Потім, складаємо гомілки до миски, солимо та перчимо, добре обмазуємо часниковою масою.

Курячі гомілки в духовці - в майонезі, з часником і спеціями

Щедро посипаємо спеціями, як показано на наступному фото.

Курячі гомілки в духовці - в майонезі, з часником і спеціями

Викладаємо в миску з м’ясом майонез. Перемішуємо руками, щоб ретельно змастити курячі ніжки отриманим маринадом.

Курячі гомілки в духовці - в майонезі, з часником і спеціями

Добре розподіляємо по кожній гомілці майонезний соус, щільно притискаємо ніжки докупи, накриваємо миску кришкою або харчовою плівкою та ставимо до холодильника. В ідеалі курка має маринуватися протягом всієї ночі.

Курячі гомілки в духовці - в майонезі, з часником і спеціями

Далі беремо форму для запікання і змащуємо соняшниковою олією. Викладаємо шматочки курки впритул один до одного.

Курячі гомілки в духовці - в майонезі, з часником і спеціями

Нагріваємо духову шафу до 200 градусів та ставимо ніжки запікатися приблизно на півгодини.

Курячі гомілки в духовці - в майонезі, з часником і спеціями

В якості гарніру до гомілок використаємо розсипчастий відварний рис. Завдяки відмінним смаковим властивостям можна включити страву не тільки до повсякденного меню, а й презентувати її на святковому столі як основну страву або гарячу закуску.

Курячі гомілки в духовці - в майонезі, з часником і спеціями

Для святкової подачі додатково можна прикрасити страву свіжою зеленню кропу або петрушки. Випробуйте і ви даний рецепт та приготуйте апетитні запечені ніжки курки. Смачного! 🙂

Відео-рецепти – курячі гомілки в духовці

Як відомо, готувати куряче мясо у духовці можна по різному, тому пропонуємо цікаву підбірку перевірених рецептів.

Перший відео-рецепт – запечені гомілки у медово-соєвому соусі, з базиликом та папрікою.

Цей дуже простий відео-рецепт дасть змогу приготувати у духовці дуже смачні курячі ніжки з хрусткою скоринкою.

Наступний відео-рецепт дуже оригінальний та цікавий – курячі ніжки в мішечку з секретом. Це красива, смачна і дуже незвичайна на вигляд страва поєднує в собі ніжне куряче м’ясо і одночасно гарнір. Адже готуються курячі ніжки на подушці з картопляного пюре з грибами в своєрідних мішечках з дріжджового або листкового тіста.

І ще один варіант приготування – одночасно запечені курячі ніжки з картоплею в духовці.

І наостанок, відео-версія запікання курячих ніжок, що описує покроковий рецепт з фото.

Залишити відповідь