Запечена в духовці куряча печінка по-царськи – це смачна і проста в приготуванні страва з цікавим вершковим післясмаком. Під час приготування печінка набуває ніжний смак, вбирає аромати овочів і створює ідеальний тандем з підсмаженою морквою і цибулею. Така тепла закуска добре урізноманітнює ансамбль страв з курячої печінки і дозволить приготувати оригінальну і ситну м’ясну закуску з абсолютно простих та доступних інгредієнтів. Крім того, що така запечена в сметані з цибулею і морквою куряча печінка дуже смачна і корисна, вона ще й універсальна. Така гаряча закуска з печінки відмінно поєднується з овочевими гарнірами, кашами, макаронами і просто з хлібом. А якщо готувати печінку з нежирною сметаною, можна отримати відмінний корисний перекус для тих, хто стежить за фігурою. ? Покроково оформлений фото-рецепт печінки по-царськи допоможе вам приготувати печінкову закуску швидко, просто і неймовірно смачно!
Інгредієнти: Куряча печінка, Морква, Перець чорний мелений, Сіль, Сметана, Цибуля
Складові:
- печінка куряча – 500 гр;
- сметана – 2 ст.л.;
- цибуля – 1 шт.;
- перець чорний – за смаком;
- морква – 1 шт.;
- сіль – за смаком.
Як приготувати курячу печінку по-царськи в духовці
Починаючи приготування страви варто приділити увагу печінці: вимити її, видалити можливі грудочки жовчі та зайвий жирок. Потім, потрібно відправити її варитися в невеликій кількості води хвилин на п’ять-десять.
Поки печінка вариться, займіться овочами. Спершу потрібно натерти моркву для засмажки.
Нарубати на дрібні кубики цибулю.
Обсмажити цибулю на маслі або кубиках сала.
Додати до прозорої апетитної цибульки моркву і підсмажити овочі до золотистого кольору.
Встелити жаротривку форму фольгою і викласти шар провареної печінки. Посипати інгредієнт сіллю і спеціями за смаком.
Покрити печінку шаром сметани.
Викласти по верху сметани шар засмажених овочів. Також, на цьому етапі, за бажанням, можна посипати овочі сиром. Обидва варіанти смачні по-своєму. Сьогодні я готую печінку в духовці просто зі сметаною і овочами. Після формування страви відправляємо її духової шафи на 15 хвилин.
Готова запечена куряча печінка в сметані, з морквою і цибулею подається до столу теплою, разом з вашим улюбленим гарніром.
Ніжна і ароматна куряча печінка по-царськи стане відмінним варіантом швидкої гарячої м’ясної закуски для будь-якого меню. При такому приготуванні печінка курки добре поєднується з овочами і сметанкою, апетитна в подачі і неймовірно смачна. Якщо ви хочете приготувати просту печінкову закуску без зайвого жиру, смаження печінки і просто по-новому – даний рецепт для вас!