Смачна, запечена у духовці зі сметаною та додатково тушкована в соусі з ягід смородини і вишні, куряча грудка виходить соковита та пікантна. Вона стане ідеальною вишуканою стравою приготовленою нашвидкоруч, яка підійде для свята, романтичної вечері та для звичайної повсякденної трапези. Така оригінальна закуска з курячого філе красива в подачі, має виражений ароматний смаковий вершково-ягідний букет, а перець чилі додає йому тонкої пікантності. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко освоїти приготування аби цікава на смак куряча грудка в соусі зі сметани, червоної смородини і вишні з’явилась і на вашому столі.
Інгредієнти: Вино, Вишневий сік, Куряче філе, Спеції для курки, Суміш перців, Цукор, Червона смородина, Чилі перець
Складові:
- куряча грудка – 1 шт.;
- вишневий сік – 50 мл;
- сіль та суміш перців – по щіпці;
- перець чилі – 2 гр;
- червона смородина – 3 ст.л.;
- приправи для курки – за смаком;
- цукор – 1 ч.л.;
- сметана – 2 ч.л.
Як приготувати курячу грудку в соусі з червоної смородини і вишні
Перш ніж почати тушкування пікантного курячого філе, треба приготувати ягідний соус. З’єднуємо сік вишні з ягодами червоної смородини і ставимо варитися. Слід довести суміш до закипання, додати цукор, мелений перець чилі і суміш пікантних перців.
Процідити соус крізь сито, видалити ягідки смородини і залишити охолоджуватись.
Приступаємо до курячого філе. Його слід вимити, зняти зайві плівочки і висушити паперовою серветкою. Вимиту грудку натерти сіллю і зробити на поверхні курочки невеликі надрізи. Посипати м’ясо прянощами для курки.
Викласти філе у глиняну форму для випікання і покрити сметаною. Відправляємо м’ясо до духовки і запікаємо до повної готовності (близько сорока хвилин) при температурному режимі в 200 градусів.
Готову запечену у духовці у вершковому соусі грудку вийняти з глиняної формочки і помістити у каструльку, в якій готувався соус з ягід. Сюди ж додати і вже остиглий проціджений соус з вишні і смородини. Кладемо каструльку на плиту та тушкуємо на маленькому вогні.
Доводимо страву до закипання та тушкуємо до потрібної густоти соуса. Після чого, можна викладати м’ясо на тарілку та щедро полити гарячим ягідно-сметанним соусом, в якому воно тушкувалась. Смачне куряче філе в соусі зі сметани, червоної смородини і вишні готова. Саме час подавати ароматну, соковиту та смачну гарячу закуску з м’яса курки до столу!
Зазначу, що страва відмінно поєднується з картопляним пюре або іншим гарніром з картоплі, овочів або рису. Насолоджуйтесь оригінальним смаком. Смачного!