Куряча грудка в соусі зі сметани, червоної смородини і вишні

Куряча грудка в соусі зі сметани, червоної смородини і вишні

Смачна, запечена у духовці зі сметаною та додатково тушкована в соусі з ягід смородини і вишні, куряча грудка виходить соковита та пікантна. Вона стане ідеальною вишуканою стравою приготовленою нашвидкоруч, яка підійде для свята, романтичної вечері та для звичайної повсякденної трапези. Така оригінальна закуска з курячого філе красива в подачі, має виражений ароматний смаковий вершково-ягідний букет, а перець чилі додає йому тонкої пікантності. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко освоїти приготування аби цікава на смак куряча грудка в соусі зі сметани, червоної смородини і вишні з’явилась і на вашому столі.

Складові:

Куряча грудинка в соусі з червоної смородини і вишні

  • куряча грудка – 1 шт.;
  • вишневий сік – 50 мл;
  • сіль та суміш перців – по щіпці;
  • перець чилі – 2 гр;
  • червона смородина – 3 ст.л.;
  • приправи для курки – за смаком;
  • цукор – 1 ч.л.;
  • сметана – 2 ч.л.

Як приготувати курячу грудку в соусі з червоної смородини і вишні

Перш ніж почати тушкування пікантного курячого філе, треба приготувати ягідний соус. З’єднуємо сік вишні з ягодами червоної смородини і ставимо варитися. Слід довести суміш до закипання, додати цукор, мелений перець чилі і суміш пікантних перців.

Куряча грудинка в соусі з червоної смородини і вишні

Процідити соус крізь сито, видалити ягідки смородини і залишити охолоджуватись.

Куряча грудинка в соусі з червоної смородини і вишні

Приступаємо до курячого філе. Його слід вимити, зняти зайві плівочки і висушити паперовою серветкою. Вимиту грудку натерти сіллю і зробити на поверхні курочки невеликі надрізи. Посипати м’ясо прянощами для курки.

Куряча грудинка в соусі з червоної смородини і вишні

Викласти філе у глиняну форму для випікання і покрити сметаною. Відправляємо м’ясо до духовки і запікаємо до повної готовності (близько сорока хвилин) при температурному режимі в 200 градусів.

Куряча грудинка в соусі з червоної смородини і вишні

Готову запечену у духовці у вершковому соусі грудку вийняти з глиняної формочки і помістити у каструльку, в якій готувався соус з ягід. Сюди ж додати і вже остиглий проціджений соус з вишні і смородини. Кладемо каструльку на плиту та тушкуємо на маленькому вогні.

Куряча грудинка в соусі з червоної смородини і вишні

Доводимо страву до закипання та тушкуємо до потрібної густоти соуса. Після чого, можна викладати м’ясо на тарілку та щедро полити гарячим ягідно-сметанним соусом, в якому воно тушкувалась. Смачне куряче філе в соусі зі сметани, червоної смородини і вишні готова. Саме час подавати ароматну, соковиту та смачну гарячу закуску з м’яса курки до столу!

Куряча грудинка в соусі з червоної смородини і вишні

Зазначу, що страва відмінно поєднується з картопляним пюре або іншим гарніром з картоплі, овочів або рису. Насолоджуйтесь оригінальним смаком. Смачного!