Крем Шарлотт, так називають класичний масляно-заварний крем для торта до складу якого входять молоко, цукор, яйце. Його приготування просте і його в домашніх умовах до снаги зробити, навіть, кулінарам початківцям. Такий смачний масляний заварний крем, що носить гарне жіноче ім’я, використовують для приготування багатьох видів кондитерських виробів. Густий, блискучий, легкий і повітряний – він добре тримає форму, а отже, гарно прикрасить домашній торт, десерт і будь-яку іншу солодку страву, додавши неповторного та своєрідного смаку. Крім того, смачний крем Шарлотт використовують для вирівнювання та прикраси торта.
Зміст
Як приготувати крем Шалотт
Складові:
- 200 гр вершкового масла;
- по 4 столові ложки цукру та молока;
- 2 яйця.
Молоко, цукор – перемішати, закип’ятити і проварити на слабкому вогні. Не забувати весь час помішувати. Відставити солодку молочну суміш в сторону.
В окремій посудині швидко збити яйця.
Продовжуючи збивання, влийте тонкою цівкою ще гаряче солодке молоко. Цю суміш покладіть на маленький вогонь і, помішуючи, доведіть майже до стану кипіння і загустіння. Початківцям краще цей етап робити на водяній бані. Це дозволить вам уникнути пригорання. Приберіть гарячу суміш з вогню і остудіть.
Поки основа крему Шарлотт (молоко, цукор, яйце) остигає, збиваємо м’яке вершкове масло так, щоб утворилася пухка біла маса. Щоб масло легше збивати, заздалегідь вийміть його з холодильника, тоді воно природнім чином стане м’яким і пластичним.
До збитого масла поступово додаємо охолоджену яєчно-молочну масу і продовжуємо збивати ще деякий час. В результаті, маємо отримати повітряний, блискучий та смачний однорідний крем Шарлот.
Цим масляно-заварним кремом промазуємо вже готові бісквітні коржі, вирівнюємо або прикрашаємо вже зібраний торт. Крім того, ним можна наповнити заварні тістечка або кошики.
Домашній крем Шарлотт – відео-рецепти
Перший відео-рецепт має схожу технологію приготування, але автор пропоную більш легкий варіант. Скористайтесь її порадами.
Наступний запропонований відео-рецепт дозволить не тільки правильно приготувати смачний масляний крем Шарлотт по ГОСТу, але і підкаже як виправити помилки, якщо вони трапились. Дуже корисно для кондитера-початківця.
Все вийде, якщо знаєш як приготувати. Успіху і віри в свої сили! 🙂