Навіть якщо у вас під рукою не є готового кондитерського мішка – не біда, адже можна швидко зробити корнетик з пергаменту своїми руками, якщо дотримуватися нижче поданої покрокової інструкції. Детально описаний процес, підкріплений зрозумілими фото ілюстраціями, полегшить роботу. Всього декілька хвилин – і господиня матиме два корнетики для крему, айсінгу, шоколаду чи глазурі, правильно та легко зроблені своїми руками.Це доволі швидко та просто.
Матеріали, що знадобляться для цієї простої роботи:
- рулон харчового паперу;
- гострий ножик, що має довге лезо.
Як зробити корнетик з пергаменту своїми руками
Необхідно взяти папір, що не пропускає жир або пергамент за верхній лівий кут та скласти так, щоб утворився кут у 90°. Далі утворений трикутник треба відрізати по лінії згину.
Ту частину, що лишилася, теж складаємо та відокремлюємо ножем по лінії згину.
Мають вийти такі як на фото нижче 2 трикутники.
Для виготовлення меншого чи більшого корнету варто добирати папір відповідного розміру. Ширина паперу впливає на розмір готового корнету. На ілюстраціях рулон паперу має ширину 28 см.
Щоб було зручно пояснювати етапи виготовлення виробу, кути трикутників позначені цифрами 1,2,3.
Трикутник з паперу варто перевернути таким чином, щоб цифри опинилися із зовнішньої сторони. Завдяки тому, що папір просвічується, цифри видно достатньо добре. Тримаючи заготовку за кут під номером 2, бачимо, що кут під номером 1 розташований ліворуч. Обережно з’єднуємо кути 3 та 2 так, як подано на фотографії нижче. Не можна відпускати, фіксуючи виріб лівою рукою. Щодо кінчика майбутнього корнетика, то він має бути гострий у випадку, коли кути складено правильно.
Взявши кут під номером 1, огортаємо ним корнет і з’єднуємо кути під номерами 1 та 2 тільки не зсередини, як це робили з кутом під номером 3, а ззовні.
У зібраному вигляді корнетик з паперу має вийти саме таким: всі кути з’єднані, а кінчик виходить гострий.
Такий вигляд має кондитерський мішок з паперу, виготовлений власноруч, з протилежного боку.
Нарешті проводимо фіксацію всіх трьох кутів, з’єднаних угорі. При цьому не потрібно спішити, краще акуратно та міцно двічі зігнути верхівки кутів та обов’язково провести фіксацію.
Роботу завершено. Корнети з пергаменту можна використовувати за призначенням – для прикрашання торта та інших десертів. Просто наповнюємо їх необхідним вмістом, після чого обрізаємо кінчик на потрібну величину.
Запропонована нижче відео-інструкція з виготовлення паперового кондитерського мішечка в домашніх умовах більш докладно пояснить, як легко з пергаменту зробити корнетик для крему чи айсінгу, для шоколаду чи глазурі своїми руками.
Всього декілька хвилин – і помічник у виготовленні красивих кондитерських виробів готовий. 🙂