Кондитерська мастика на інвертному сиропі - ідеальна для прикраса торта

Кондитерська мастика на інвертному сиропі – ідеальна для прикраса торта

Один із способів оформлення тортів – це використання кондитерської мастики. Сьогодні я розповім як готується кондитерська желатинова мастика на інвертному сиропі. Цей покроково оформлений рецепт з фото продемонструє як правильно її приготувати, щоб вона не перетворилася на тверду засохлу шкірку, а залишалася красивою, м’якою, смачною і добре тримала форму.

Нам знадобиться:

  • 900 грам цукрової пудри;
  • 15 грам порошкового желатину + 35 грам води;
  • 175 грам інвертного сиропу;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1 щіпка лимонної кислоти;
  • харчовий барвник.

Як зробити кондитерську мастику на інвертному сиропі в домашніх умовах

Для початку, потрібно замочити желатин, щоб у нього був час набрякнути.

Цукровий пудру просіюємо разом з ванільним цукром і лимонною кислотою в глибокий посуд.

Кондитерська мастика на инвертном сиропі

Піалу з желатином опускаємо в миску з гарячою водою і чекаємо повного його розчинення до рідкого стану.

Кондитерська мастика на инвертном сиропі

Одночасно, поміщаємо піалу з інвертним сиропом в гарячу воду. Змішуємо теплий інвертний сироп з рідким желатином. Тепер, отриману суміш вливаємо в цукрову пудру і замішуємо все в одну щільну грудку.

Кондитерська мастика на инвертном сиропі

Кондитерська мастика на желатині, в принципі, вже готова. Треба загорнути її у плівку та дати час вилежатися. Для цього достатньо і 30 хвилин. Після цього, цукрова мастика на інвертному сиропі вже готова для роботи. Можна і такою як є торт прикрашати, але можна і пофарбувати її в потрібний вам колір.

Кондитерська мастика на инвертном сиропі

Я просто додала коричневий харчовий барвник і вимісила свою желатинову мастику до однорідного стану.

Кондитерська мастика на інвертному сиропі - ідеальна для прикраса торта

Ось такою м’якою, еластичною та однорідною за кольором вона повинна вийти.

Кондитерська мастика на інвертному сиропі - ідеальна для прикраса торта

Така домашня кондитерська мастика на інвертнім сиропі та желатині добре зберігається в холодильнику загорнутою в плівку. Перед роботою її потрібно просто добре розім’яти в руках. Як гарно та оригінально прикрасити домашній торт, використовуючи цю домашню мастику, ви дізнаєтеся дізнаєтеся перейшовши за посиланням нижче. Оформлення смачного і красивого торта Карамельна дівчинка у вигляді кошика з квітами демонструє окремий покроковий рецепт з фото.

Залишити відповідь