Класичні морквяні котлети з манкою, як в дитячому садку

Класичні морквяні котлети з манкою, як в дитячому садку

Один із найтепліших спогадів дитинства – смачні котлети з моркви, які досить часто були в меню багатьох дитячих садків. Сьогодні я хочу вам запропонувати покроковий рецепт з фото, який допоможе розкрити всі секрети приготування котлет з вареної моркви і надасть вам можливість зробити в домашніх умовах корисні та дуже смачні морквяні котлети з манкою.

Як приготувати котлети з вареної моркви з манною крупою

Для початку візьмемо 500 грамів соковитої моркви. Ретельно промиємо коренеплоди щіткою і очистимо за допомогою спеціального ножа для чистки овочів. Потрібно зрізати з моркви позеленілу верхню частину, всі червоточини, які є.

морквяні котлети

Відварювати моркву я буду в мультиварці на пару. Цей спосіб сподобався мені тим, що смакові якості овочів не зникають, навіть в тому випадку, коли коренеплоди попередньо очищені. Якщо ж ви звикли відварювати моркву в воді, можете робити так, як вам зручно.

Наливаємо воду в чашку мультиварки, встановлюємо над чашою ємність для приготування на пару, а яку кладаемо коренеплоди. Вмикаємо режим “Приготування на пару” на 45 хвилин.

Прийміть до уваги те, що відлік часу в моїй мультиварці вмикається лише після закипання води.

морквяні котлети

Після сигналу готовності продуктів, відкриваємо кришку мультиварки і дістаємо відварені овочі.

морквяні котлети

Потрібнюємо моркву за допомогою блендера чи дрібної терки.

морквяні котлети

В окремій ємності змішуємо такі інгредієнти:

  • цукор – 1,5 ст.л.;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • борошно – 1 ст.л.;
  • манну крупу – 1 ст.л.;
  • сметану – 1 ст.л.;
  • сіль – 1 щіпку.

морквяні котлети

Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної текстури.

морквяні котлети

До готового тіста додаємо терту моркву.

морквяні котлети

Добре перемішуємо інгредієнти ще раз.

морквяні котлети

З готового тіста формуємо невеликі котлетки і обвалюємо їх в борошні. Я люблю робити невеликі морквяні котлети трикутної форми. Готові вироби такої форми можна апетитно оформити в вигляді морквин, виклавши котлети і прикрасивши їх верхівкою із гілочки петрушки.

морквяні котлети

Котлетні заготовки викладаємо на розігріту сковорідку, змащену рослинним маслом. Такі трикутні котлетки зручно обсмажувати на сковороді, а також перевертати.

морквяні котлети

Обсмажуємо котлетки з моркви до рум’яної скоринки з двох сторін.

морквяні котлети

Подаємо класичні морквяні котлети до столу, поливши їх сметаною.

морквяні котлети

З метою економії часу, приготування страви можно розділити на декілька етапів. Ввечері можна зварити моркву охолодити і натерти, а на наступний день – приготувати на вечерю смачні котлети із моркви і манки.

І на завершення, відео-рецепт котлет з вареної моркви без сметани у панірувальних сухарях.

Залишити відповідь