Млинці, всередині яких «ховається» начинка, виходять особливо апетитними і ситними. Пропонуємо сьогодні зробити смачні фаршировані млинці з сиром. Щоб приготувати такі сирні завиванці з млинців нам потрібно спекти стопку тонких налисників на молочноводяній основі та загорнути до них просту начинку – натертий твердий сир. На завершальному етапі приготування, готові фаршировані млинці з сиром потрібно просто запекти в духовці. Рецепт з покроково зробленими фото демонструє приготування цієї простої але цікавої сирної закуски з млинців.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Молоко, Олія рослинна, Сир, Сіль, Цукор, Яйце
Складові страви:
- борошно – 1 склянка;
- молоко – 1 склянка;
- вода (окріп) – 1 склянка;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сіль – 1 ч. ложка;
- яйце – 2 шт.;
- олія рослинна – 35 мл;
- масло вершкове – 50 гр;
- твердий сир – 100 гр.
Як зробити млинці з сирною начинкою
Щоб замісити млинцеве тісто, беремо відповідного розміру миску і розбиваємо до неї пару стандартних курячих яєць. Відразу кидаємо до яєць сіль і солодкий компонент тіста – цукор. Введені інгредієнти, використовуючи або ручний вінчик, або міксер (рекомендую останнє), збиваємо.
У масу що вийшла в процесі збивання вливаємо один за одним спочатку окріп, а потім – молоко. Відразу перемішуємо продукти.
У суміш починаємо невеликими частинами «запускати» пшеничне просіяне борошно. Продовжуємо працювати вінчиком до утворення млинцевого тіста без грудочок. Потім, вливаємо олію і ретельно перемішуємо. Тісто для випічки млинців готове. Його відкладаємо у бік, а самі готуємо сковороду: розігріваємо її та змащуємо тонким шаром жира (олії).
У звичайний спосіб на сковороді печемо тонкі бліни і складаємо їх стопкою.
Паралельно, за допомогою великої терки, подрібнюємо сир.
Включаємо духовку. Температурний режим виставляємо на 180 градусів. Формуємо конвертики або рулетики з млинців, помістивши на кожен пару щипок сирної стружки.
Дно форми для випічки змащуємо вершковим маслом. Укладаємо роли-млинці з сирною начинкою в форму. Зверху можна покласти ще трохи вершкового масла.
Фаршировані млинці з сиром в духовці тримаємо хвилин 15 і подаємо на стіл гарячими.
Такі налисники з сирною начинкою можна запропонувати і для простого перекусу, і до святкових посиденьок замість хліба або бутербродів. Впевнена, що вам припаде до смаку мій простий рецепт – фаршировані млинці з сиром в духовці – проста і дуже смачна закуска.
Всім приємного перекусу!