Домашня випічка у духовці – це завжди смачно, ситно та корисно. Саме за безліч гастрономічних переваг господині так полюбляють її готувати в домашніх умовах. Сьогоднішня пропозиція до столу – ситні дріжджові пиріжки з фаршем, запечені в духовці. В якості начинки використаємо змішаний м’ясний фарш. Сподіваюся докладні фото, якими я супроводжуватиму рецепт, допоможуть вам спекти пиріжки ще смачніші за мої.
Інгредієнти: Здобне дріжджове тісто, М'ясний фарш, Петрушка, Сіль, Спеції, Цибуля, Яйце
Складові:
- здобне дріжджове тісто – 0,5 кг;
- м’ясний фарш – 0,3 кг;
- цибуля – 0,5 шт.;
- петрушка – невеликий пучечок;
- сіль і спеції – за смаком;
- яйце (жовток для змащування) – 1 шт.
Зміст
Як приготувати духові пиріжки з фаршем
Дріжджове тісто для пиріжків
Якщо часу для приготування випічки не багато, то можна скористатися заздалегідь придбаним готовим тістом. Але ліпше таки замісити дріжджове тісто самостійно, тим паче що це не складно. Беремо склянку теплого молока і розчиняємо в ньому по 1 ч. л. солі, цукру та сухих дріжджів. Вбиваємо в тісто пару курячих яєць та добре перемішуємо ручним віночком. Додаємо пару склянок просіяного пшеничного борошна і збиваємо віночком до однорідності. Приправляємо масу розтопленим вершковим маслом (2-3 ст. ложки) і знову перемішуємо. Далі підсипаємо ще борошна (приблизно 1,5 склянки) і переходимо до ручного замісу тіста. Добре вимішане здобне тісто для пиріжків потрібно витримати в теплому місці приблизно 2 години, щоб воно підросло. Не забувайте при цьому інколи його обминати.
Як зробити м’ясний фарш для пиріжків
Якщо використовуєте заморожений фарш, потрібно його заздалегідь розморозити. Якщо фарш щойно змелений, можна приступати до наступного кроку. ?
До меленого м’яса додаємо дрібно нашатковану цибулю та подрібнені листочки петрушки.
Солимо та приправляємо улюбленими спеціями за смаком. Добре вимішуємо масу.
Як ліпити дріжджові пиріжки з м’ясною начинкою
Порцію тіста розділяємо на окремі шматочки та розкатуємо з них коржі.
На кожен пласт тіста викладаємо начинку з фаршу.
Ретельно зліпляємо краї тіста та викладаємо отримані пиріжки на вислане пергаментом деко швом донизу.
Збиваємо жовток, додаючи трішки води, та змащуємо цією масою пиріжки.
Розігріваємо духову шафу до 180 градусів та випікаємо м’ясні пиріжки протягом 45 хвилин.
Виймаємо апетитну дріжджову випічку і даємо їй трохи охолонути, після чого можна подавати до столу.
М’ясні пиріжки з дріжджового тіста – відео-рецепти
Перший відео-рецепт допоможе швидко та правильно приготувати ніжні та соковиті духові пиріжки з мясом. В такій випічці тісто тонке, а начинки багато. Фарш для начинки, як і в попередньому варіанті, сирий.
Рум’яні, смачні, ароматні, найсмачніші домашні пиріжки з начинкою з не сирого, а вже просмаженого фаршу та рису допоможе правильно приготувати наступний відео-рецепт.
Оригінальна форма і спосіб приготування цих пиріжків робить їх ексклюзивними. Як зробити класичні пиріжки не традиційної форми дізнайтесь з відео.
Всім смачного!