Домашня буженина зі свинини в духовці - з часником і ягодами ялівця

Домашня буженина зі свинини в духовці – з часником і ягодами ялівця

Пряна, ніжна і соковита свинина запечена в духовці з часником і ялівцем, стане ідеальним доповненням до овочевих закусок, бутербродів і багатьох гарнірів. Домашня буженина зі свинини запечена у фользі в духовці має приємний копчений аромат з легким натяком на димок від хвої. Подавати таке м’ясо рекомендується охолодженим. Як готується домашня буженина зі свинини в духовці демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

Домашня буженина в духовці у фользі

  • свиняча вирізка – 500-600 гр;
  • лист лавра – 2 шт.;
  • часник – одна головка;
  • суміш перців – щіпка;
  • сіль – за смаком;
  • ягоди ялівцю – 7 шт.;
  • вода.

Як приготувати буженину зі свинини в духовці у фользі

Приготування страви починаємо з обробки м’яса. Необхідно видалити зайвий жир і можливі дрібні кісточки. Але не видаляйте жир повністю. Частину слід залишити, щоб буженина не стала після запікання сухою. Не варто переживати, що страва буде жирною. Адже сало під час запікання витоплюється, що надає готовому м’ясу м’якості та соковитості.

Далі, з води, солі і суміші перців потрібно підготувати маринад. Сюди ж, за бажанням, можна додати лавр і пряні спеції до свинячого м’яса.

Домашня буженина в духовці у фользі

Занурити промитий шматок м’яса в маринад і накрити ємність кришкою. відправити все в холодильник для маринування на добу або дві. Якщо дозволяє час, то краще замочити буженину три дні, міняючи маринад щодня.

Бажання зі свинини в духовці - з часником і ягодами ялівця

Коли м’ясо промаринувалося і ви вже хочете його запекти, потрібно очистити часник і нарізати зубчики на половинки. Зробити в м’якоті надрізи і наповнити їх часничком. Також, в прорізи варто помістити ягоди ялівцю. Вони додадуть м’ясу цікавий підкопчений аромат і смак.

Бажання зі свинини в духовці - з часником і ягодами ялівця

Нашпиговане м’ясо потрібно загорнути у фольгу – в два шари – і відправити його в духову шафу на 2,5 години. Температуру потрібно виставити на 180°С.

Бажання зі свинини в духовці - з часником і ягодами ялівця

При запіканні варто орієнтуватися на повну м’якість м’яса, особливо – верхньої скоринки. Рекомендується за 5 хвилин до того, як закінчується запікання, розрізати фольгу і, включивши духовку на більш сильний нагрів, дати м’ясу підрум’янитися. Коли буженина зі свинини в духовці вже буде готова, виймаємо її із духовки, але знову прикриваємо фольгою і не виймаємо з фольги до повного охолодження. Після повного охолодження ароматне запечене м’ясо можна нарізати і подавати на стіл або робити з ним бутерброди.

Бажання зі свинини в духовці - з часником і ягодами ялівця

Пікантна і дуже ніжна за текстурою буженина зі свинини в духовці приготовлена за цим рецептом ідеально доповнить будь-яке меню і стане в нагоді на природі. Таку м’ясну закуску сміливо можна приготувати в якості альтернативи покупній ковбасі для бутербродів – ситно, смачно і натурально.