Домашні корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Домашні корпусні шоколадні цукерки з двома начинками – полуничною і карамельної

Сьогодні буду робити смачні домашні корпусні шоколадні цукерки з двома начинками своїми руками. На мій смак, гіркий шоколад чудово поєднується з полуничною і карамельної начинками. Це тріо є ідеальним поєднанням смаків в таких маленьких саморобних ласощах. Щоб отримати такі цукерки ручної роботи, звичайно ж, доведеться прикластися. Але для справжніх господинь не є нічого неможливого. 🙂 Головне, дотримуйтесь всіх рекомендацій і строго витримуйте температурний режим при темперуванні продуктів. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам уникнути помилок.

Щоб зробити домашні корпусні шоколадні цукерки з начинками нам знадобиться:

  • 280 грам темного шоколаду (не менше 72%);
  • 50 грам какао-масла + ¼ ч.ложки золотого кандурину;
  • 3,5 ст. ложки полуничного пюре + 0,5 ст. ложки цукру;
  • 3,5 ст. ложки карамелі;
  • 1 ч. ложка желатинової маси для полуничної начинки;
  • 1 ч. ложка желатинової маси для карамельної начинки.

Як зробити корпусні цукерки в домашніх умовах своїми руками

Виготовлення корпусних цукерок ручної роботи починаємо з підготовчих робіт. Надягаємо рукавички, так як з шоколадом найкраще працювати саме в них, і протираємо форму для цукерок тампоном, змоченим в спирті чи горілці.

Темперіруем какао-масло

Для цього, беремо какао-масло, кладемо в піалу і поміщаємо її в мікрохвильову піч. Розтоплюємо, довівши до 64°С.

Саморобні корпусні цукерки своїми руками

Далі, виливаємо близько 70% масла на мармурову дошку або перекладаємо його в інший посуд. Охолоджуємо цю частину масла до 27°С, а потім, з’єднуємо обидві частини разом. Температура загальної маси какао-масла повинна вийти 36°С.

Саморобні корпусні цукерки своїми руками

Додаємо до нього кандурин і перемішуємо.

Саморобні корпусні цукерки своїми руками

Беремо губку, опускаємо її в масло і змащуємо всередині форму для цукерок. Ми залишаємо її на столі до повного застигання масла. Можна прибрати на час в холодильник.

Саморобні корпусні цукерки своїми руками

Темперіруем темний шоколад

Ця частина роботи дуже схожа з тою, коли ми темперували какао-масло. Шматочки шоколаду підігріваємо в мікрохвильовій печі по 10 секунд при низькій потужності і все перемішуємо. Температура, при якій розтоплюємо темний шоколад, повинна бути 50-55°С.

Саморобні корпусні цукерки своїми руками

Беремо 70% гарячого шоколаду і охолоджуємо його на мармурі або в окремому посуді до 27°С. Потім, з’єднуємо обидві частини і отримуємо температуру шоколаду 32-35°С.

Саморобні корпусні цукерки своїми руками

Перекладаємо темперований шоколад в кондитерський мішок і починаємо заповнювати їм холодну форму для цукерок до самого верху. Потім, треба злегка підняти форму і постукати об стіл, щоб всі бульбашки повітря піднялися наверх.

Корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Тепер, перевертаємо форму над мармуровою дошкою і даємо шоколаду витекти з форми. У цей момент ми тримаємо шпатель в руці і легенько постукуємо їм з боків форми.

Корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Коли краплі шоколаду перестали витікати з форми, проводимо шпателем по поверхні форми і зачищаємо її. Ставимо форму на стіл, щоб корпус майбутніх цукерок застиг.

Корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Полунична начинка для цукерок

Готове полуничне пюре змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. Дамо пюре трохи охолонути і вводимо желатинову масу (10 грам желатину + 60 мл води). Перемішуємо пюре до тих пір, поки желатин повністю не розійдеться в ньому. Перекладаємо до кондитерського мішка, охолоджуємо і заповнюємо готовою, але ще рідкою полуничною начинкою частину об’єму покритої шоколадом форми для цукерок. Прибираємо її в холодильник.

Корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Желейно-карамельна начинка для домашніх цукерок

Карамель підігріваємо разом з желатинової масою, поки вся суміш не стане однорідною. Желатин повинен повністю розійтися. Даємо карамелі охолонути. Тепер її можна помістити в кондитерський мішок і доповнити форму з домашніми цукерками. Слідкуйте, щоб ячейки не були наповнені до самого верху. Відправляємо вже майже готові корпусні шоколадні цукерки з двома начинками в холодильник.

Корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Формуємо домашні шоколадні цукерки з начинкою

Темний шоколад що залишився,  доводимо до робочої температура темперуванням і покриваємо їм все цукерки. Залишок шоколаду на формі зачищаємо шпателем. Прибираємо форму в холод до повного застигання наших саморобних домашніх цукерок з шоколаду.

Корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Коли вони добре застигнуть, перевертаємо форму цукерками вниз і легенько вдаряємо краєм форми об стіл. Шоколадні цукерки ручної роботи повинні самі випасти з форми.

Корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Саме час помістити їх в подарункові коробочки або використати як шоколадні прикраса для торта .

Домашні корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Я розрізала одну цукерку, щоб переконатися, що начинки добре тримають форму і не розтікаються. Саме це ви і бачите на фото.

Домашні корпусні шоколадні цукерки з двома начинками - полуничною і карамельної

Нажаль, на фото не дуже добре видно блиск кандурину, але в реальності, він дуже сильно блищить на корпусі машин. Сподіваюся, що мій покроковий рецепт з фото стане в нагоді вам. Красиві та смачні домашні корпусні шоколадні цукерки з двома начинками ви зможете робити для своїх рідних і гостей своїми руками. ?

Залишити відповідь