Бісквітний желейний торт з сметаною і фруктами – домашній торт Малахітова шкатулка з желатином

Цей бісквітний желейний торт з сметаною і фруктами під назвою Малахітова шкатулка дуже подобається моїм домочадцям тому, що він ніжний, легкий та на смак не занадто солодкий і, навіть, освіжаючий. А виходить так завдяки тому, що за моїм рецептом в цей в десерт кладеться багато свіжих фруктів. Крім того, зовнішній вигляд у запропонованого бісквітного торта з желейним прошарком виходить дуже цікавий і візуально нагадує скриньку з самоцвітним камінням. Звідси і назва така взялася.Обов’язково приготуйте цей простий, смачний і вітамінний желейний торт з фруктами і сметаною на бісквітному коржі в домашніх умовах і, хтозна,  може він стане десертом номер один у вашій кулінарній книзі.

Інгредієнти:

Сметанно-желейний торт з фруктами

  • цукор ванільний – 1 пакет;
  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 5 шт.;
  • пудра цукрова – 1 склянка;
  • сметана – 450 мл;
  • желатин – 25 гр;
  • апельсин – 1 шт.;
  • ківі – 1 шт.;
  • желе фруктове (любе) – 1 пакет.

Зміст

Як приготувати бісквітний желейний торт з сметаною і фруктами

Для початку нам необхідно спекти бісквітну основу з яєць, цукру і борошна з додаванням ванілі. Загострювати увагу на випічці такого бісквіта в рецепті цього торта не буду, бо про те, як спекти хороший бісквітний корж  я вже детально описала в одному з рецептів на сайті. Єдине, що хочеться відзначити, що для цього торта краще пекти бісквіт в роз’ємній формі. В ній ми надалі будемо формувати наш фруктово-желейний торт.

Сметанно-желейний торт з фруктами

Отже, спеченому бісквіту ми даємо повністю охолонути і тільки потім дістаємо його з форми. Ну а за час, який знадобиться для охолодження коржа нам потрібно встигнути підготувати інгредієнти для верхньої частини торта.

Спочатку готуємо фруктове желе з пакетика. Для цього достатньо суху суміш розвести так, як написано на пакеті, вилити розчин в плоску ємність і поставити застигати в холодильник.

Поки желе застигає, ми встигнемо очистити і нарізати невеликими шматочками апельсин і ківі. Застигле желе, теж, нарізаємо такими ж шматочками, як і фрукти.

Сметанно-желейний торт з фруктами

Як зробити сметанний крем з желатином

Пакет швидкорозчинного желатину розпустити в склянці окропу і поставити його остигати.

Сметану змішуємо з цукровою пудрою.

Сметанно-желейний торт з фруктами

Тонкою цівкою, помішуючи, вливаємо в солодку сметану остиглий желатин і гарненько перемішуємо.

Сметанно-желейний торт з фруктами

У желейний крем висипаємо шматочки фруктів і фруктового желе.

Сметанно-желейний торт з фруктами

Остиглий бісквітний корж знову поміщаємо в роз’ємну форму для випічки.

Сметанно-желейний торт з фруктами

Ніжний сметанний крем з фруктами виливаємо зверху на бісквітний корж і негайно відправляємо форму в холодильник для застигання. Бортики форми не дадуть ще рідкому сметанно-желейних крему розтектися. Застигає такий желейний торт, як правило, не менше години.

Сметанно-желейний торт з фруктами

Коли кремове желе повністю застигне, виймаємо торт з холодильника і акуратно знімаємо бортик форми.

Сметанно-желейний торт з фруктами

Чи прикрашати додатково цей ніжний фруктовий десерт – залежить тільки від бажання господині. Цього разу я серединку сметанно-желейного торта просто трохи посипала порошком какао крізь трафарет та прикрасила з країв мандариновими часточками.

Сметанно-желейний торт з фруктами

Ось і все, нарізаємо нашу Малахітову шкатулку на порційні шматочки і пригощаємося.

Сметанно-желейний торт з фруктами

Цього разу ми їмо смачний і ніжний фруктово-желейний торт з не менш смачним гарячим чаєм. ?

Желейний торт з сметаною і фруктами – відео-рецепти

Ютуб-канал “Рустам і Оксана” пропонує приготувати в домашніх умовах шалено красивий і дуже смачний фруктовий торт зовсім за іншою технологією. Звертаю увагу, що для таких десертів можна брати будь-які фрукти на свій смак.

А відео-рецепт з ютуб-каналу “Випічка і кулінарія” демонструє як готувати сметанне желе з фруктами і ягодами у формі для кекса. Це супер швидкий торт без випікання та духовки. Такий десерт має дуже оригінальний вигляд та справжня знахідка для господинь в спекотний літній сезон.