Цей бісквітний желейний торт з сметаною і фруктами під назвою Малахітова шкатулка дуже подобається моїм домочадцям тому, що він ніжний, легкий та на смак не занадто солодкий і, навіть, освіжаючий. А виходить так завдяки тому, що за моїм рецептом в цей в десерт кладеться багато свіжих фруктів. Крім того, зовнішній вигляд у запропонованого бісквітного торта з желейним прошарком виходить дуже цікавий і візуально нагадує скриньку з самоцвітним камінням. Звідси і назва така взялася.Обов’язково приготуйте цей простий, смачний і вітамінний желейний торт з фруктами і сметаною на бісквітному коржі в домашніх умовах і, хтозна, може він стане десертом номер один у вашій кулінарній книзі.
Інгредієнти:
- цукор ванільний – 1 пакет;
- борошно – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка;
- яйця – 5 шт.;
- пудра цукрова – 1 склянка;
- сметана – 450 мл;
- желатин – 25 гр;
- апельсин – 1 шт.;
- ківі – 1 шт.;
- желе фруктове (любе) – 1 пакет.
Зміст
Як приготувати бісквітний желейний торт з сметаною і фруктами
Для початку нам необхідно спекти бісквітну основу з яєць, цукру і борошна з додаванням ванілі. Загострювати увагу на випічці такого бісквіта в рецепті цього торта не буду, бо про те, як спекти хороший бісквітний корж я вже детально описала в одному з рецептів на сайті. Єдине, що хочеться відзначити, що для цього торта краще пекти бісквіт в роз’ємній формі. В ній ми надалі будемо формувати наш фруктово-желейний торт.
Отже, спеченому бісквіту ми даємо повністю охолонути і тільки потім дістаємо його з форми. Ну а за час, який знадобиться для охолодження коржа нам потрібно встигнути підготувати інгредієнти для верхньої частини торта.
Спочатку готуємо фруктове желе з пакетика. Для цього достатньо суху суміш розвести так, як написано на пакеті, вилити розчин в плоску ємність і поставити застигати в холодильник.
Поки желе застигає, ми встигнемо очистити і нарізати невеликими шматочками апельсин і ківі. Застигле желе, теж, нарізаємо такими ж шматочками, як і фрукти.
Як зробити сметанний крем з желатином
Пакет швидкорозчинного желатину розпустити в склянці окропу і поставити його остигати.
Сметану змішуємо з цукровою пудрою.
Тонкою цівкою, помішуючи, вливаємо в солодку сметану остиглий желатин і гарненько перемішуємо.
У желейний крем висипаємо шматочки фруктів і фруктового желе.
Остиглий бісквітний корж знову поміщаємо в роз’ємну форму для випічки.
Ніжний сметанний крем з фруктами виливаємо зверху на бісквітний корж і негайно відправляємо форму в холодильник для застигання. Бортики форми не дадуть ще рідкому сметанно-желейних крему розтектися. Застигає такий желейний торт, як правило, не менше години.
Коли кремове желе повністю застигне, виймаємо торт з холодильника і акуратно знімаємо бортик форми.
Чи прикрашати додатково цей ніжний фруктовий десерт – залежить тільки від бажання господині. Цього разу я серединку сметанно-желейного торта просто трохи посипала порошком какао крізь трафарет та прикрасила з країв мандариновими часточками.
Ось і все, нарізаємо нашу Малахітову шкатулку на порційні шматочки і пригощаємося.
Цього разу ми їмо смачний і ніжний фруктово-желейний торт з не менш смачним гарячим чаєм. ?
Желейний торт з сметаною і фруктами – відео-рецепти
Ютуб-канал “Рустам і Оксана” пропонує приготувати в домашніх умовах шалено красивий і дуже смачний фруктовий торт зовсім за іншою технологією. Звертаю увагу, що для таких десертів можна брати будь-які фрукти на свій смак.
А відео-рецепт з ютуб-каналу “Випічка і кулінарія” демонструє як готувати сметанне желе з фруктами і ягодами у формі для кекса. Це супер швидкий торт без випікання та духовки. Такий десерт має дуже оригінальний вигляд та справжня знахідка для господинь в спекотний літній сезон.