Любите шоколадні торти? Тоді хочу пригостити вас неймовірно смачним домашнім шедевром. Пропоную сьогодні бісквітний шоколадно-кавовий торт з арахісовим кремом. У цьому десерті вологі бісквітні коржі, просочені шоколадним кремом з ненав’язливим арахісовим післясмаком. Це просто знахідка для ласунів і шоколадоголіків. Від шматочка такого шоколадного щастя просто неможливо відмовитися. Не бійтеся довгого переліку продуктів. Мій докладний покроковий рецепт з фото допоможе легко і просто розібратися з усіма нюансами приготування. Трішки зусиль і простий, але дуже смачний шоколадний бісквітний торт з вершковим шоколадно-арахісовим кремом з’явиться і на вашому столі. ?
Інгредієнти: Арахіс, Борошно, Вершки, Вершкове масло, Вода, Какао, Коньяк, Розпушувач, Розчинна кава, Темний шоколад, Цукор, Цукрова пудра, Яйця
Шоколадний бісквіт:
- яйця курячі великі – 4 шт.;
- цукор – 120 гр;
- борошно пшеничне – 100 гр;
- какао – 20 гр;
- кава розчинна – 1 ст.л.;
- окріп – 2 ст.л.;
- масло рослинне рафіноване – 3 ст.л.;
- розпушувач – ⅔ ч.л.
Вершковий шоколадно-арахісовий крем:
- вершки від 33% і більше – 300 гр;
- шоколад чорний – 150 гр;
- арахісова паста – 100 гр;
- цукрова пудра – 100 гр або за смаком.
Для просочення:
- окріп – 125 мл;
- цукор – 2 ст.л.;
- коньяк – 2 ст.л.;
- кава розчинна – 1 ст.л.
Як приготувати шоколадно-бісквітний торт
Насамперед, готуючи це мегашоколадні ласощі, займемося приготуванням повітряного шоколадного бісквіта. Покроковий рецепт ви знайдете, перейшовши за посиланням. Пам’ятайте, що перед складанням торта бісквіт повинен повністю охолонути. Можна навіть спекти його ввечері, а вранці продовжити роботу над оформленням і складанням тортика.
Поки бісквіт відпочиває, із зазначених в рецепті інгредієнтів приготуємо смачний масляний шоколадно-арахісовий крем. До формування торта залиште його у холодильнику.
Для просочення коржів розчиніть цукор і каву в гарячій воді, остудіть до кімнатної температури і влийте коньяк. Аромати по кухні розлетяться, просто, божественні. 🙂
Остиглий шоколадний бісквіт розрізаємо гострим ножем на три пласти.
На блюдо для сервіровки кладемо корж, який був верхівкою бісквіта, зрізом вгору. Просочуємо його третиною сиропу. Це зручно робити за допомогою пензлика або чайної ложки.
Викладаємо на просочений бісквіт, приблизно, 1/4 частину шоколадно-арахісового крему, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні.
Проробляємо аналогічну операцію ще двічі. Останнім повинен бути низ бісквіта, який ми викладаємо зрізом вниз. Так поверхня торта буде більш однорідною і щільною, її у подальшому буде легше вирівняти для оформлення. У нас в підсумку повинно залишитися трохи крему для фінального оформлення.
Солодку заготовку обмащуємо кремом з усіх боків та вирівнюємо або, навпаки, досягаємо рівномірно недбалого ефекту.
Верх торта я притрусила какао і прикрасила рубаним арахісом. Для декору підійдуть також тертий шоколад або не дуже великі шоколадні шматочки. Як прикрасити свій домашній торт – справа творча та особиста. Тому – фантазуйте. 🙂
Перед подачею до столу потрібно, щоб шоколадний бісквітний торт настоявся пару годин в холодильнику.
Особливо смачним він стане, переночувавши в холоді. Рекомендую вам набратися терпіння і не поспішати. Хоча знаю як це складно. ?
Смачного вам чаювання!