Бісквіт для рулету на кефірі та олії - тонкий еластичний бісквіт Червоний оксамит

Бісквіт для рулету на кефірі та олії – тонкий еластичний бісквіт Червоний оксамит

Я вже ділилася з вами рецептом високого червоного бісквіту для торта Червоний оксамит та бісквітного торта з мусовим кремом. Крім згаданого високого бісквіта для торта я ще часто печу тонкий та еластичний червоний бісквіт для рулету на кефірі та олії. Його технологія приготування відрізняється від того, що печу для торта. Адже коржі для торта згортати не треба, а от бісквітний корж для рулету обов’язково звертаємо і він не повинен зламатися або потріскатися. Саме для того, щоб уникнути цього, тісто для бісквіта заводимо на кефірі та рослинній олії. Всі нюанси приготування тіста і випічки бісквітного коржа для рулетів демонструє покроково оформлений рецепт з фото.

Нам знадобиться:

  • 3 великих курячих яєць;
  • 1/3 ч. ложки дрібної солі;
  • 1/2 ст. ложки свіжого лимонного соку;
  • 165 грам цукру + 5 грам ванільного цукру;
  • 120 грам пшеничного борошна;
  • 1 ст. ложка порошку какао (з гіркою);
  • 1,5 ч. ложки червоного харчового барвника (у мене гелевий Red-Red);
  • 1,5 ст. ложки рослинної олії (без запаху);
  • 50 мл 3,6% кефіру;
  • 0,5 ч. ложки соди.

Як приготувати бісквіт для рулету Червоний оксамит

Розігріваємо духовку до 170°С. Форма для випікання коржа 30х40 см.

Починаємо готувати тісто з того, що поміщаємо всі яйця в діжу міксера і збиваємо. Як тільки яйця перетворились в однорідну масу, додаємо сіль з цукром і лимонний сік. Збиваємо на високій швидкості до пишної і тягучою маси. Краще використовувати дрібний цукор або пробивати цукор бледером перед його застосуванням. Тоді він швидко з’єднується з яйцями. При правильному збиванні яєць, цукор не повинен відчуватися між пальцями, коли розтираємо краплю отриманої суміші. Вливаємо олію і збиваємо ще раз.

Кефір з’єднуємо з барвником і содою у високій склянці, бо маса почне рости в обсязі. Борошно і какао просіюємо разом. Спочатку всипаємо половину порції борошняної суміші – збиваємо. Потім вливаємо всю порцію кефіру з барвником – збиваємо. Потім – черга за другою частиною борошняної суміші. Бісквітне тісто для рулету готове.

Бісквіт для рулету Червоний оксамит

Покриваємо деко тефлоновим харчовим папером, нічим його не змащуємо. Виливаємо тісто для рулету і розрівнюємо його. Випікаємо до сухої палички. Тобто, готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою або шпажкою. В середньому, у мене такий корж печеться 12-14 хвилин. Я його починаю перевіряти шпажкою після 10 хвилин. Головне не пересушити, а то він трісне в момент згортання.

Готовий червоний бісквіт для рулету стягуємо за пергамент з дека, беремося за куточки паперу і перевертаємо його на рушник. Папір знімаємо.

Бісквіт для рулету Червоний оксамит

Тепер, кінчик рушники кладемо на корж і звертаємо його в рулет так, щоб рушник потрапив всередину коржа і не дав йому злипнутися, поки він буде охолоджуватись.

Бісквіт для рулету Червоний оксамит

Час повного охолодження при кімнатній температурі близько 3 годин. Не можна щоб при змащуванні кремом корж був теплим – крем потече і ваш десерт не буде вдалим.

Бісквіт для рулету Червоний оксамит

Після повного охолодження, запропонований мною корж добре тримає форму і не розтріскується. Він повністю готовий, щоб нанести просочення та крем і приготувати бісквітний рулет Червоний оксамит.