Білковий заварний крем для прикраси торта - з маслом і вершками

Білковий заварний крем для прикраси торта – з маслом і вершками

Готувати такий білковий заварний крем для прикраси торта не так вже й складно. Зауважу, що він прекрасно тримає пишну форму, їм зручно прикрашати торти і тістечка. Мій докладний і покроково оформлений фото-рецепт допоможе кондитерам-початківцям зробити його правильно. Одна з важливих умов для того, щоб правильно зробити запропонований в рецепті білковий заварний крем – потрібно використовувати знежирені, тобто чисто вимиті, діжу (посуд для збивання) і вінчики.

Для приготування крему нам знадобиться:

  • 100 грам яєчних білків;
  • 1 грам (або щіпка) дрібної солі;
  • 400 грам 82% солодко-вершкового масла;
  • 190 грам білого цукрового піску;
  • 6 грам (або 1 пакетик) ваніліну;
  • 250 мл 33% -35% охолоджених вершків.

Як приготувати білковий заварний крем для прикраси торта з маслом і вершками

За допомогою кухонної ваги відміряйте потрібну кількість білків. Якщо в них залишилися джгутики, які з’єднують білок з жовтком, то їх потрібно прибрати. Починаємо збивати білки на середній швидкості і всипаємо сіль. Збиті білки повинні стати пишними, але не сильно. На фото видно якого стану треба досягти на цьому етапі приготування.

Білковий заварний крем для торта з маслом і вершками

Тепер, саме час діжу з білками перемістити на водяну баню. Треба стежити за тим, щоб кипляча вода в каструлі не доторкалася до дна діжі з білками. Продовжуємо збивати білки, поступово всипаючи цукор і ванілін. Білкова маса стане збільшуватися в розмірах і набуде гладку текстуру з блискучим відтінком. Беремо краплю білкової маси і розтираємо її між пальцями, перевіряючи однорідність. Крупинки цукру відчуватись не повинні. Готові та правильно заварені білки мають форму пташиного дзьоба, як на моєму фото.

Білковий заварний крем для торта з маслом і вершками

Прибираємо діжу з водяної бані. В цей час вона має температуру 60° -65°С. Відставляємо її у бік – хай повністю охолоне (!). Як тільки заварені білки охололи, вводимо м’яке масло і збиваємо всю суміш до повного змішування. Якщо білки не охололи як годиться, то масло почне танути і осадить всю білкову масу. В цьому випадку, білковий крем буде зіпсовано. Тому, будьте уважні і не поспішайте, дочекайтеся повного остигання білків.

Білковий заварний крем для прикраси торта - з маслом і вершками

Тепер, в окремому посуді збиваємо охолоджені вершки до консистенції середніх піків і вводимо їх в білково-заварний крем за допомогою лопатки або за допомогою міксера, що робить на найменших оборотах.

Білковий заварний крем для прикраси торта - з маслом і вершками

Коли вершки повністю з’єдналися з масляно–білковою масою – крем готовий. Тепер його можна використовувати для прикраси торта або тістечок. На цій стадії його можно підфарбовувати жиророзчинними харчовими барвниками.

Залишити відповідь