Цей білковий крем із сирих білків курячих яєць є основою цілого ряду різних підвидів. Його кулінари так і називають: основний або сирий білковий крем. Використовують його, наприклад, для створення домашнього зефіру, випікання безе, ним покривають різні паски та кекси, з нього печуть коржі, як, наприклад, для знаменитого Київського торта. Для перекладання тортів таки сирий білковий крем використовується рідко, бо швидко втрачає свій об’єм і форму.
Смачний білковий крем в домашніх умовах приготувати досить просто, варто лише врахувати кілька моментів.
Для початку інгредієнти:
- яєчні білки – 4 шт,
- цукрова пудра – 8 ст.ложек,
- лимонний сік – 4 краплі.
Як приготувати білковий крем в домашніх умовах
Технологія приготування достатньо проста. Охолодженні білки, бажано від свіжих курячих яєць, збиваємо 5-7 хвилин. Додаємо пару крапель лимонної кислоти і збиваємо ще 2 хвилини. Потім, додаємо цукрову пудру (перед застосуванням обов’язково розпушити/просіяти), спершу 2 ложки, а через хвилину ще 2.
Фото: як збити білки з цукровою пудрою в міцну піну – покроково.
УВАГА: Якщо всипати відразу всю пудру, піна різко осяде і вже не підніметься. Варто зауважити, що з цукром білки збиваються краще, але для крему він не підходить, бо кристалики можуть повністю не розчинится і будуть хрустіти на зубах. Цукор можна використовувати тільки в разі, якщо в подальшому збита солодка білкова маса буде піддаватися термічній обробці, наприклад, для випікання безе.
Фото: як правильно збити білки з цукром в стійку піну – покроково.
В уже готовий білковий крем додаємо залишок цукрової пудри (4 столові ложки), ароматизатори та барвники в разі потреби, акуратно перемішуємо лопаткою.
Фото: основний, сирий крем з білків та цукру
Відео-рецепт допоможе вам краще зрозуміти як правильно збивати яєчні білки з цукром у стійку піну.
Теперь ви знаєте технологію приготування білкового крему, а отже, зробите його легко і просто. Бажаю всім терпіння і успіху!