Деруни без борошна – смачні українські оладки з сирої картоплі

Впевнена, що кожна господиня хоча б один раз готувала вдома оладки з сирої картоплі (Potato fritters), широко відомі як деруни. Ця страва традиційно випікається на сковороді, але дехто готує її навіть в духовці. Процес приготування картопляних оладок надзвичайно простий: очищені бульби подрібнюються, після чого, в картопляну масу додаються інгредієнти за смаком (це може бути цибуля та зелень, яйця та борошно) та замішується тісто, яке надалі смажиться на сковороді.
Продовжувати читання Деруни без борошна – смачні українські оладки з сирої картоплі

Відварена молода картопля з кропом і часником – швидко, просто і смачно

Достатньо довгий сезон дозрівання молодої картоплі дарує господиням чудову можливість урізноманітнити обідній раціон смачними та водночас достатньо бюджетними стравами, а також приготувати ситній перекус на вечерю. У нашому сьогоднішньому меню присутня корисна та швидка в приготуванні страва – відварна молода картопля разом із шкіркою. Особливість кулінарної пропозиція полягає у способі приготування – відварюванні картоплі без попередньої очистки (прямо в шкірці) та подача на стіл з додаванням ароматних прянощів.
Продовжувати читання Відварена молода картопля з кропом і часником – швидко, просто і смачно

Витяжне тісто Філо – як приготувати тісто Філо в домашніх умовах

Сьогодні в супермаркеті можна запросто купити будь-яку екзотику, в тому числі, й витяжне тісто Філо (filo або phila). Але, коштує воно не дуже дешево. Якщо ви не готові платити за нього, та маєте час і натхнення готувати власними руками, то можна запросто замісити тісто вдома на власній кухні. Для тих, хто не знає що це тісто Філо скажу, що це саме просте прісне тісто, яке саме завдяки особливостям приготування і називають витяжним. Адже, у процесі розкочування його необхідно ще й витягувати в різні боки.  Продовжувати читання Витяжне тісто Філо – як приготувати тісто Філо в домашніх умовах

Торт Вишня в шоколаді – домашній медовий бісквітний торт з вишнею та зі згущеним молоком

Сподіваюсь, рецепт торт П’яна вишня знайомий багатьом. Назва походить від того, що ягоди перед приготуванням вимочують у алкоголі. Через це дітям його запропонувати не можна, але я знайшла вихід. На дитячі свята роблю торт Вишня в шоколаді. Між цими двома вишневими десертами є багато чого спільного, але другий можна без побоювань давати дітям. Продовжувати читання Торт Вишня в шоколаді – домашній медовий бісквітний торт з вишнею та зі згущеним молоком

Торт Мокрий Наполеон з заварним кремом – смачний листковий десерт

Якщо гадаєте, що для приготування торту Наполеон потрібен особливий кулінарний хист, то ви помиляєтесь. Треба, насамперед, дотримуватись рецептури та технології і тоді у вас вийде класичний Наполеон, з ніжною структурою, добре просочений кремом. Використавши цей покроково оформлений рецепт з фото можна легко та просто приготувати десерт під назвою – торт мокрий Наполеон. Називається він “мокрим” тому, що максимально просочений кремом, а отже, достатньо вологий та дуже смачний.  Продовжувати читання Торт Мокрий Наполеон з заварним кремом – смачний листковий десерт

Рулет з лаваша з корейської морквою і ковбасою – проста і смачна холодна закуска

Зазвичай, закусочні страви швидкого приготування складають значну частину первинного сервірування святкового столу. У якості холодної закуски виступають крім нарізок і різноманітні бутерброди, і смачні салати в тарталетках. В дану категорію страв попадають і рулетики з тонкого лаваша із начинками на будь-який смак. До речі, лаваш використовують для приготування багатьох закусок.
Продовжувати читання Рулет з лаваша з корейської морквою і ковбасою – проста і смачна холодна закуска

Королівський салат з куркою, ананасами, грибами і йогуртовою заправкою

Пікантна смакова композиція курка-ананас – класика багатьох сучасних закусочних страв. Сьогодні пропоную приготувати та скуштувати вишуканий Королівський салат з куркою, ананасами, грибами під йогуртовим соусом. Готується цей курячий салат дуже легко та швидко, а гармонійне поєднання компонентів прийдеться до смаку навіть самим вибагливим гурманам.
Продовжувати читання Королівський салат з куркою, ананасами, грибами і йогуртовою заправкою

Тушкована картопля з фаршем та овочами на сковороді – швидко і смачно

Картопля – універсальний продукт, що органічно поєднується з більшістю продуктів харчування. В даному рецепті пропоную спробувати смакове «сусідство» овочів та м’ясного фаршу. Тушкована картопля з фаршем та овочами на сковороді виходить смачною  та достатньо бюджетною стравою, завдяки використанню простих та доступних інгредієнтів. Для реалізації нашого кулінарного задуму, крім картоплі та фаршу нам знадобляться наступні овочі: морква, цибуля та томати.

Продовжувати читання Тушкована картопля з фаршем та овочами на сковороді – швидко і смачно

Заварна глазур із зефіру для паски і кексу – не кришиться і не обсипається при нарізанні

За допомогою такої глазурі дуже легко можна прикрасити паски та пасхальні кекси, зробити їх більш святковими та апетитними. Головне, щоб солодка прикраса не розтріскувалася та не осипалась з випічки, а ще була смачною і, бажано, простою у приготуванні.
Продовжувати читання Заварна глазур із зефіру для паски і кексу – не кришиться і не обсипається при нарізанні

Дріжджові пончики з сиром моцарелла – смачні, пишні та повітряні

Пропоную простий рецепт приготування хрустких та пухких пончиків з пікантною начинкою із сиру моцарелла. Поки дріжджові пончики свіжі та гарячі, за кожним відкушеним шматочком апетитно тягнеться розплавлена сирна начинка. Для приготування тіста використовується безопарний метод, що значно економить час та дозволяє отримати смачні дріжджові пончики з сиром моцарелла менш ніж за годину.  Продовжувати читання Дріжджові пончики з сиром моцарелла – смачні, пишні та повітряні