Традиційний віденський штрудель з яблуками з тіста філо

Шанувальники смачної випічки добре знайомі з віденським штруделем. Цей десерт родом з Австрії готується з прісного витяжного тіста з начинкою із яблуками, вишнями та сиром. Рецепт смачного хрусткого рулету поступово розійшовся по всьому світу в різних варіаціях, тому сьогодні можна зустріти штруделі і з листкового тіста, і з різноманітними несолодкими начинками (м’ясом, рибою чи яйцями). Продовжувати читання Традиційний віденський штрудель з яблуками з тіста філо

Яблучний штрудель із бездріжджового тіста – смачний класичний віденський десерт

Яблучний штрудель (англ. Apple strudel) один з класичних десертів, який повинен вміти робити кожен більш-менш досвідчений кулінар. Пропоную вам рецепт чудового віденського десерту (Apfelstrudel), який я відкрила для себе на штрудель-шоу у Відні. Класичний рецепт яблучної випічки достатньо простий, але складності можуть бути на етапі роботи з тістом.  Нам знадобиться прісне, так зване, витяжне тісто філо. Його треба буде зробити дуже тонким, майже прозорим.  Продовжувати читання Яблучний штрудель із бездріжджового тіста – смачний класичний віденський десерт

Лінивий штрудель з лаваша з яблуками в духовці

Смачна випічка під назвою «штрудель» відома багатьом ласунам. Класичний варіант – це продовгуватий пиріг з соковитою фруктовою начинкою, що готується з простого витяжного тіста, відомого також як тісто філо. Насправді ж існує не один рецепт приготування смачного штруделю, серед яких є і достатньо прості. Можна, наприклад, спекти, так званий, лінивий штрудель з лаваша з яблуками.  Продовжувати читання Лінивий штрудель з лаваша з яблуками в духовці