Яка сковорода для млинців краще підходить, чому млинці прилипають до сковорідки і що робити

Кожна господиня має в своєму арсеналі кілька секретів по приготуванню «фірмових» млинців. Одні вважають, що основа всього – правильно підібрані продукти для млинців, інші – ставлять в центр усього процесу наявність ідеальної сковороди, треті – рецепт з ідеальним співвідношенням всіх необхідних інгредієнтів. Продовжувати читання Яка сковорода для млинців краще підходить, чому млинці прилипають до сковорідки і що робити

Домашні дріжджі – як зробити дріжджі в домашніх умовах

Хочеться спекти млинці, пироги, булочки, але немає дріжджів – не біда. У домашніх умовах швидко і просто можна зробити дріжджі з пива. Про те, як зробити домашні дріжджі і піде мова в цьому рецепті. Продовжувати читання Домашні дріжджі – як зробити дріжджі в домашніх умовах

Чому млинці прилипають і рвуться – як бути і що робити зі сковородою

Знаєте, чому про млинці говорять не «смажити», а «пекти»? Відповідь дуже проста – в далекому минулому пишні і смачні млинці господині випікали тільки в печі. А ось нинішні кулінарки благополучно випікають млинці на сучасних електричних і газових плитах. І на жаль часто буває Продовжувати читання Чому млинці прилипають і рвуться – як бути і що робити зі сковородою

Як оживити старі дріжджі в домашніх умовах – простий і перевірений рецепт

Багато хто думає, що хлібопекарські дріжджі, котрі тривалий час пролежали в холодильнику, напевно, втратили свою активність і хороші млинці або випічка з ними, навряд чи, вийдуть. Однак, це не так. Не поспішайте їх викидати. Продовжувати читання Як оживити старі дріжджі в домашніх умовах – простий і перевірений рецепт

Як зробити палений цукор в домашніх умовах

Палений чи то карамелізований цукор, найчастіше називають коротко – паленка. Готується палений цукор в домашніх умовах просто за спеціальною технологією нагріваючи звичайний. Багато хто використовує палений цукор для лікування кашлю. Але тут ми не будемо розглядати користь і шкоду використання його для лікування. Сьогодні ми розповімо як зробити палений цукор для його використання в якості коричневого харчового барвника, що використовують для підфарбовування різних кондитерських виробів: крему, мастики, тортів та інших десертів. Продовжувати читання Як зробити палений цукор в домашніх умовах

Шоколадний декор для тортів та десертів своїми руками – детальний мастер-клас

Шоколадний декор для тортів і десертів завжди додає витонченості, привабливості та гламурності солодким стравам. Одне тільки але: шоколад дуже крихкий матеріал. Незважаючи на це, зробити декор нескладно, якщо поводитись з ним обережно. Головне, аби було достатньо часу та бажання, щоб зробити таку чудову прикрасу. Адже гарний шоколадний декор покращить смак десерту, та й зачарує ваших ласунів. Продовжувати читання Шоколадний декор для тортів та десертів своїми руками – детальний мастер-клас

Електронний кулінарний термометр зі щупом – застосування в кондитерській справі

Кулінарний термометр – це елемент професійного обладнання, що використовується з метою контролю температурного режиму харчових інгредієнтів. Він є незамінним помічником для господині, коли є потреба у точному дотриманні температурного режиму при виконанні важливих кондитерських чи інших кулінарних рекомендацій на кухні з метою домогтися бажаного результату в приготуванні страв чи десертів. Продовжувати читання Електронний кулінарний термометр зі щупом – застосування в кондитерській справі

Велюрове покриття торта, тістечок та інших десертів в домашніх умовах

Велюрове покриття для десертів – це популярна і вишукана альтернатива традиційній глянцевій глазурі для тортів і тістечок. Зробити велюрове покриття в домашніх умовах доволі легко.
Продовжувати читання Велюрове покриття торта, тістечок та інших десертів в домашніх умовах

Густе фруктово-ягідне просочення для бісквіта і рулета

Сьогодні буду готувати про запас кисленьке просочення для коржів, яке чудово відтіняє солодкий смак десертів. Таке просте і смачне фруктово-ягідне просочення для бісквіта і рулета добре і довго зберігається. Його дуже зручно мати під рукою в готовому вигляді в потрібний момент. Продовжувати читання Густе фруктово-ягідне просочення для бісквіта і рулета

Карамелізовані груші в сиропі половинками – десерт та фруктовий прошарок для торта

Ви любите експериментувати зі смаками і текстурою своїх десертів? Особисто я – дуже люблю. І зараз хочу поділиться з вами ідеєю, як перетворити звичайну грушу (можна навіть тверду і недозрілу) у найсмачніший десерт та делікатес. Таку карамельну грушу можна використовувати для прошарку тортів або приготування десертів. Продовжувати читання Карамелізовані груші в сиропі половинками – десерт та фруктовий прошарок для торта