Пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна

Пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна

Якщо вам подобається домашнє куховарство, і конкретно – пироги, то даний рецепт, я впевнена, знайде свою гастрономічну нішу в ваших кулінарних записах. Сьогодні буду пекти дуже смачний пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна. Запропонований спосіб випічки домашнього пирога містить в своєму складі (в тесті) цельнозернове борошно, яке надає випічці незвичайний і дуже цікавий смак. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам самостійно спекти дома цей простий але смачний пиріг з цільнозернового борошна з куркою і рисом в духовці.

Складові:

  •     ц/з борошно – 1 склянка;
  •     борошно в/г – 1 стакан;
  •     молоко – ¾ склянки;
  •     дріжджі сухі – 0,5 ч. ложки;
  •     цукор – 1 ч. ложка;
  •     яйце стандартне – 1 шт .;
  •     сіль – за смаком;
  •     куряча грудка – 300 гр;
  •     морквина – 1 шт.;
  •     цибуля – 1 шт.;
  •     масло рослинне – 3 ст. ложки;
  •     спеції за смаком;
  •     рис відварний – ¾ склянки.

Як приготувати пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна

Тісто для нашої домашньої випічки з використанням популярного та корисного цільнозернового борошна замішуємо так: обидва види борошна пропускаємо упереміш через дрібне сито, кидаємо сухі дріжджі, цукор та  пару дрібок солі, перемішуємо. В борошняну суміш розбиваємо яйце, вливаємо тепле молоко (температура 36-38 градусів). Замішуємо тісто з цільнозернового борошна і «ховаємо» його в тепле місце на годинку. Готове тісто, яке помітно зросло, обминаємо та ділимо на 2 нерівні частини.

Пиріг з цільнозернового борошна з куркою та рисом

Частину, яка за розміром більша, розкатуємо та викладаємо на деко.

Пиріг з цільнозернового борошна з куркою та рисом

Розміщуємо поверху рівномірно курячу начинку з обсмажених шматочків курячого філе, відвареного рису та підсмажених подрібнених овочів приправлених спеціями.

Пиріг з цільнозернового борошна з куркою та рисом

Другу частину тіста, теж, розкатуємо та покриваємо начинку як на фото.

Пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна

Защіплюємо краї тіста, а посередині робимо отвір.

Пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна

При 180 градусах дріжджовий пиріг з цільнозернового борошна тримаємо в духовці 30 або 35 хвилин.

Пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна

Готовий закритий пиріг витримуємо під рушником, щоб тісто стало ніжніше та м’якше.

Пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна

Нарізаний на порційні шматки пиріг з куркою та рисом можна подавати з першими стравами, салатами або напоями.

Пиріг з куркою і рисом з цільнозернового борошна

Смачних вам пирогів і приємною всім трапези!

Залишити відповідь