Курячі стегна в рукаві для запікання

Курячі стегна в рукаві для запікання

Таку частину курочки як стегно можна приготувати використовуючи найрізноманітніші методи та способи. Наш сьогоднішній рецепт – це курячі стегна в рукаві. Стегенця ми будемо запікати в духовці з майонезом та соєвим соусом, завдяки чому вони у нас вийдуть м’які всередині, але з апетитною хрусткою скоринкою. Ну і звичайно ж, нам буде потрібно спеціальний рукав, призначений для запікання м’ясних, рибних або овочевих страв в духовці. Таке кулінарне пристосування можна придбати практично в будь-якому продовольчому магазині. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє як можна смачно запікати курячі стегенця.

Складові страви:

  •     курячі стегна – від 5 шт .;
  •     майонез – 2 ст. ложки;
  •     паприка мелена солодка – за смаком;
  •     каррі – за смаком;
  •     сіль – щіпка;
  •     соєвий соус – 30 мл.

Як запекти курячі стегна в рукаві для запікання

Приготування страви починаємо з того, що куплені стегенця спочатку оглянемо візуально, видалимо якщо є пір’ячко та промиємо. До речі, вони на момент приготування вже мають бути розморожені. Промиті стегна обсушуємо, використовуючи паперовий рушник і перекладаємо в глибоку ємність.

Курячі стегенця в рукаві з скоринкою

З ароматних приправ використовувати будемо мелену паприку та каррі. Ці спеції додадуть нашій страві не тільки привабливі смакові якості, але і гарний колір. Приправи кидаємо до стегон та додаємо дрібку солі.

Курячі стегенця в рукаві з скоринкою

Перекладаємо в ємність до інгредієнтів майонез (взяти можна будь-який) та вливаємо класичний соєвий соус.

Запечені курячі стегенця в духовці

Інгредієнти гарненько перемішуємо. Тепер, бажано залишити заготовку страви хвилин на 30-40 маринуватися, але, якщо у вас час обмежений, то нічого страшного, переходимо до наступного етапу.

Запечені курячі стегенця в духовці

Відрізаємо від рукава для запікання відповідний за розміром шматок. Один кінець закріплюємо. Включаємо духовку, температурний режим якої виставляємо на 210 градусів.

Запечені курячі стегенця в духовці

Пакуємо стегна разом з маринадом в рукав. Закріплюємо другий відрізаний кінець. Зробіть 3-4 проколу у верхній частині рукава ножем. Перекладаємо рукав з шматочками курки в форму і відправляємо її в духовку на 40 хвилин.

Курячі стегна в рукаві для запікання

Якщо ви бажаєте, щоб запечені курячі стегенця були з підсмаженою скоринкою, то хвилин через 30 акуратно розріжте рукав і блюдо знову відправте в духовку на 10 хвилин.

Курячі стегна в рукаві для запікання

Під час запікання ви маєте достатньо часу аби приготувати ваш улюблений гарнір та зробити овочевий салат. Насолоджуйтесь смаком – всім приємної трапези!

Курячі стегна в рукаві для запікання

P.S. Приготувати за цим рецептом смачні курячі стегна в рукаві стоїть не тільки тому, що він простий в застосуванні, але ще й тому, що він дозволить зберегти в «чистоті» форму для запікання. 🙂