Картопляні оладки з начинкою з м'ясного фаршу

Картопляні оладки з начинкою з м’ясного фаршу

Картопляні оладки з сирої картоплі смажені на сковороді, напевно, знайомі багатьом господиням. Таке блюдо називають дерунами або ще драниками. Зазвичай готуються такі оладки просто з подрібненої сирої картоплі. Але картопляне тісто можна доповнювати різноманітними інгредієнтами. У нашому рецепті ми «сховали» всередину картоплі м’ясну начинку з фаршу. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі подробиці та покаже як правильно зробити картопляні оладки з начинкою із м’ясного фаршу.

Складові страви:

  •     картопля – від 3 шт .;
  •     фарш (змішаний м’ясний) – 200 гр;
  •     яйце – 1 шт .;
  •     борошно – 2 ст. ложки;
  •     сіль – за смаком;
  •     чорний мелений перець – за бажанням;
  •     олія – для смаження.

Як приготувати картопляні оладки з начинкою з м’ясного фаршу

Приготування страви починаємо з чистки клубнів. У потрібній кількості під проточною водою промиваємо їх від забруднень та зручним способом очищаємо.

Картопляно-м'ясні оладки з сирої картоплі з м'ясною начинкою

Використовуючи терку з великими отворами, очищену картоплю подрібнюємо відразу в обрану для замішування тіста ємність.

Картопляно-м'ясні оладки з сирої картоплі з м'ясною начинкою

Кидаємо в отриману подрібнену масу борошно (кількість може відрізнятися від заявленого), сіль та перець. До речі, можна для поліпшення смакових якостей картопляної випічки використовувати і інші, свої улюблені, спеції або приправи. Розбиваємо в ємність до вже наявних інгредієнтів яйце.

Картопляно-м'ясні оладки з сирої картоплі з м'ясною начинкою

Добре вимішуємо продукти ложкою.

Картопляно-м'ясні оладки з сирої картоплі з м'ясною начинкою

Поки тісто з картоплі отставляем в сторонку. Зробимо начинку з фарша. Для її приготування потрібно розморожений, приправлений спеціями, м’ясний фарш з яловичини та свинини розділити на шматочки, сформувати шарики та сплюснути їх

Картопляні оладки з начинкою з м'ясного фаршу

Розігріваємо сковорідку разом з олією. Картопляне тісто викладаємо ложкою. Зверху викладаємо сформований фарш.

Картопляні оладки з начинкою з м'ясного фаршу

Закриваємо м’ясну начинку ще однією порцією картопляного тіста.

Картопляні оладки з начинкою з м'ясного фаршу

Випікаємо прості та дуже смачні картопляні оладки з начинкою на малому вогні. Обсмажуємо з двох сторін до готовності.

Картопляні оладки з начинкою з м'ясного фаршу

Подавати такі поживні несолодкі оладки їдокам можна як гарячу закуску, зі сметаною, гірчицею, кетчупом, гірчично-медовим або іншим вашим улюбленим соусом.

Картопляні оладки з начинкою з м'ясного фаршу

Відмінно поєднуються такі картопляно-м’ясні оладки з сирої картоплі з м’ясною начинкою зі свеженеарезаннимі або маринованими овочевими салатами. У холодному стані блюдо теж дуууже смачне. 🙂 Приємної усім трапези!

Залишити відповідь