Дріжджові булочки на сковороді

Дріжджові булочки на сковороді – швидко і просто

З дріжджового тіста можна приготувати найрізноманітнішу смачну і апетитну випічку, серед якої особливу кулінарну нішу займають пишні солодкі булочки. Домашні булочки відрізняються і своєю формою, і складом продуктів, і навіть – способом їх випікання. Ми звикли, що зазвичай печуть їх у духовці, але є і більш простий і швидкий варіант – смажені дріжджові булочки на сковороді . Подробиці приготування таких ласощів у домашніх умовах у покроково оформленому рецепті з фото.

Складові для солодких булочок смажених на сковороді:

  •     борошно пшеничне – 2 склянки;
  •     вода (можна замінити молоком) – 2/3 склянки;
  •     яйце – 1 штука;
  •     масло рослинне – 2 ст. ложки (+ для смаження);
  •     дріжджі пресовані – 10 гр;
  •     сіль за смаком;
  •     цукор – 0,5 склянки.

Як приготувати булочки на сковороді – пишні та солодкі

Тісто для нашої домашньої випічки замісимо з використанням пресованих дріжджів. Розкришимо їх у миску, заллємо теплою (не більше 40 градусів) водою. Додамо столову ложку цукру та, приблизно, склянку борошна. Перемішаємо. Залишимо опару в теплі, щоб вона підросла. Яйце зіб’ємо з двома столовими ложками олії. Яєчну масу додамо в опару, коли вона підросте, слідом додамо решту борошна, перемішаного з сіллю. Замісимо просте солодке дріжджове тісто, яке на 40-45 хвилин поставимо в тепло. Готове тісто треба обмяти.

Солодкі булочки на сковороді

Після цього, звернемо його в товсту ковбаску, яку наріжемо на шматочки і зробимо із них кульки.

Солодкі булочки на сковороді

Качалкою розкачаємо кульки тіста у плоскі коржики.

Солодкі булочки на сковороді

На одну сторону коржика помістимо трохи менше чайної ложки цукру.

Смажені булочки на сковороді

Накриємо другою стороною і зліпимо края тіста.

Смажені булочки на сковороді

Щоб зробити смажені дріжджові булочки на сковороді красивими і незвичайними на вигляд, ножем зробимо надрізи на відстані 1-1,5 см один від одного.

Смажені булочки на сковороді

Смажимо смачні солодкі булочки в розігрітій олії на сковороді з двох сторін до рум’янцю.

Дріжджові булочки на сковороді

Домашню просту дріжджову випічку, зроблену нашвидкуруч, після обсмажування бажано розмістити на одноразових паперових серветках.

Дріжджові булочки на сковороді

Трохи остиглі солодкі смажені пиріжки без начинки можна подавати їдокам з їх улюбленими домашніми напоями.

Дріжджові булочки на сковороді

Сподіваємося, що наш простий рецепт швидких домашніх булочок припаде вам до смаку. 🙂 Приємного всім перекусу!

Залишити відповідь