Домашнє пісочне печиво з начинкою із крема - Суворовське печиво

Домашнє пісочне печиво з начинкою із крема – Суворовське печиво

Сьогодні вирішила зпекти дуже смачне домашнє пісочне печиво з начинкою з вершкового крема Тірамісу, що відоме під назвою Суворовське. Цей рецепт відомий ще з часів Союзу, але він і в наші дні по праву займає не останнє місце серед великої кількості смачних рецептів домашнього печива. Вы зможете в цьому переконатися, якщо спробуєте його зробити у домашніх умовах, використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.

Для тіста нам знадобиться:

  • 300 грам пшеничної муки в/г або екстра (у мене екстра);
  • 2 шт. куриных яєць Д-0;
  • 160 грамм м’якого масла не менше 72,5% (можна замінити вершковим маргарином 82%);
  • 160 грамм цукрової пудри з ваніліном.

Для кремової начинки:

Для прикраси печива:

  • 190-200 грамм темного шоколаду;
  • 2 ст. ложки кокосової стружки (можна замінити горішками).

Як приготувати пісочне печиво з начинкою із крема

Пісочне тісто для печива

Приготування починаємо з того, що м’який маргарин або масло кладемо у дежу міксера і разом з цукровою пудрою починаємо збивати до пишної світлої маси.

Пісочне печиво склеєне начинкою

По одне вводимо яйця, кожен раз добре змішуючи їх з масляною масою.

Пісочне печиво склеєне начинкою

Далі, всипаємо всю просіяну муку змішуємо все тісто на низьких обертах. Воно виходить густе, але не круте. На фото видно, як тесто наліпло на лопатку і помалу, мов би не хотячи, сповзає вниз. Саме така консистенція у нього і має бути.

Пісочне печиво склеєне начинкою

Перекладаємо пісочне тісто в кондитерский мішок з насадкою «закрита зірка».

Пісочне печиво склеєне начинкою

Відсаджуємо стрічки довжиною 7 см на лист вкритий пергаментом у шаховій послідовності.

Домашнє пісочне печиво з начинкою із крема - Суворовське печиво

Випікаємо у розігрітій духовці при 180°С до легкого зарум’янювання тіста. У мене на це йде 7-9 хвилин.

Домашнє пісочне печиво з начинкою із крема - Суворовське печиво

Кремована начинка для печія з крема Тирамису

Для начинки печива потрібно використовувати крем з більш щільною текстурою, ніж виходить в рецепті, на який ви потрапите за посиланням в інгредієнтах. Щоб виправити це та придати більш стабільну текстуру крему Тірамісу я розтопила шоколад і остудила його до 24°С. Потім, вручну додала його до крему кімнатної температури та пару секунд збила для отримання однорідності. Тепер можна поставити його в холод до моменту, коли будемо начиняти печиво.

Домашнє пісочне печиво з начинкою із крема - Суворовське печиво

Зліпляти начинкою будемо повністю холодні пісочні заготовки. Одне печиво наповнюємо кремом і накриваємо його другим. Відкладаємо на холод.

Домашнє пісочне печиво з начинкою із крема - Суворовське печиво

Як прикрасити пісочне печиво з начинкою

Поки наш зібраний десерт застигає, топимо шоколад та охолоджуємо його до 30°С.

Домашнє пісочне печиво з начинкою із крема - Суворовське печиво

Беремо одне печиво з кремом, занурюємо його в шоколад та швидко виймаємо. Посипаємо шоколад кокосовою стружкою або молотими горішками та відправляємо на решітку застивати.

Домашнє пісочне печиво з начинкою із крема - Суворовське печиво

Готове Суворовське печиво переносимо на блюдо і йдемо пити каву, чай, молоко, або просто так гостимося. 🙂

Домашнє пісочне печиво з начинкою із крема - Суворовське печиво

З заявленої кількості інгредієнтів у мене вийшло 33 штучки готового печива. Всім – гарного настрою та смачного!

Залишити відповідь