Домашній попкорн на сковороді

Домашній попкорн на сковороді – дуже смачний та корисний

Готовий попкорн зараз продається на кожному кроці, але магазинні ласощі, зазвичай, робляться з масою шкідливих ароматичних і смакових добавок. Тому, для своїх домочадців я часто готую самостійно свій дуже смачний домашній попкорн з зерен кукурудзи на звичайній сковороді. Приготовлені в домашніх умовах корисні, смачні, ароматні та хрусткі ласощі, в залежності від уподобань, можна зробити як солодкими, так і солоними. Але, на відміну від покупного варіанту, смакові та ароматні добавки дома я обираю натуральні. Як швидко, просто і правильно приготувати попкорн на сковороді ви можете дізнатися з мого покроково оформленого рецепту з фото.

Продукти для попкорну:

Як жарити попкорн на сковороді

  •     кукурудза для попкорну – ½ склянки;
  •     рослинне масло – 3 ст.л.

Приготування попкорну дома починається з того, що потрібно придбати в магазині або на ринку не ту кукурудзу, качани якої ми зазвичай варимо влітку. Попкорн готують з особливих сортів кукурудзи, таких як «метелик» чи «карамель». Зерна таких сортів кукурудзи багаті крохмалем і при нагріванні розкриваються як квітка.

Як посмажити попкорн на сковороді в домашніх умовах

Щоб кукурудзяні зерна як слід розкрилися, їх потрібно скласти в щільний пакет і на сорок хвилин помістити в морозилку.

Далі, в сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо холодні кукурудзяні зерна, намагаючись розподілити їх по всій поверхні сковорідки рівним шаром.

Як пожарити попкорн на сковороді

Накриваємо пательню з зернятками кришкою і ставимо на середній вогонь. Через пару хвилин ви почуєте характерні хлопки – це лопається наша кукурузка. Через 30 секунд після останнього хлопка прибираємо сковорідку з вогню але кришку поки на знімаємо ще хоча б хвилинку. Ось такий як на фото красивий натуральний попкорн у нас вийшов. Смак у нього на цій стадії прісний, можна сказати, ніякий.

Солоний і солодкий попкорн на сковороді

А тепер, я хочу розповісти як зробити домашній попкорн з більш насиченим смаком за допомогою різних натуральних харчових добавок. Зараз ми з вами приготуємо солоний попкорн і кілька варіантів солодкого.

Як зробити солоний попкорн на сковороді

Нам знадобиться:

Як жарити попкорн на сковороді

  •     рослинна олія – 50 мл;
  •     коріандр мелений або інші прянощі – 1 ч.л.;
  •     сіль «екстра» – 1 ч.л.;
  •     часник – 1 головка.

Часник очищаємо і шаткуємо тоненькими слайсами.

Як пожарити попкорн на сковороді

Часникові слайси обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді в рослинній олії.

Як пожарити попкорн на сковороді

Потім, шумівкою витягаємо з масла підсмажений часник, він нам більше не знадобиться. Власне часник нам і потрібен був для того, що б олію зробити ароматною. Смажений часничок можна просто викинути, але я використовую його в якості зажарки для перших або других страв.

Як пожарити попкорн на сковороді

Тепер, посипаємо вже посмажені готові зерна кукурудзи сіллю, коріандром, поливаємо часниковою олією, перемішуємо і наш найсмачніший солоний попкорн зі спеціями готовий.

Солоний і солодкий попкорн на сковороді

Як зробити солодкий попкорн на сковороді

Солодкий попкорн з карамеллю

Як жарити попкорн на сковороді

  •     вершкове масло 40 гр;
  •     цукор – 200 гр;
  •     вода – 40 гр;
  •     сіль «екстра» – 1/3 ч.л.

Спочатку приготуємо карамель. Для цього, насипаємо в сотейник цукор, наливаємо воду і на повільному вогні, помішуючи ложкою, розтоплюємо цукор.

Солоний і солодкий попкорн на сковороді

Далі, додаємо в карамель вершкове масло і перемішуємо поки маса не стане однорідною.

Солоний і солодкий попкорн на сковороді

На останньому етапі потрібно обов’язково посолити карамель. Якщо в карамель не додавати солі, то вона вийде занадто солодко-нудотною. 🙂

Солоний і солодкий попкорн на сковороді

Гарячу карамель наливаємо в глибоку ємність з попкорном і перемішуємо.

Солоний і солодкий попкорн на сковороді

Щоб наш солодкий попкорн не склеївся в одну велику кулю, нам потрібно розкласти його в один шар або на силіконовий килимок, або на лист пергаменту і дати підсохнути протягом двадцяти хвилин.

Домашній попкорн на сковороді

Ось так виглядає готовий до вживання солодкий і ароматний попкорн з карамеллю.

Домашній попкорн на сковороді

Солодкий попкорн з кокосовою стружкою

З карамельного попкорна можна приготувати дуже смачні і симпатичні кульки з кокосовою стружкою.

Домашній попкорн на сковороді

Для цього, трохи недосохшій попкорн з карамеллю вологими руками скачуємо в невеликі кульки, які потім щедро посипаємо кокосовою стружкою.

Домашній попкорн на сковороді

Солодкий попкорн з цукровою пудрою

Такий варіант приготування дуже простий. Готовий попкорн ще теплим просто пересипаємо в поліетиленовий пакет. Зверху кладемо цукрову пудру.

Домашній попкорн на сковороді

Потім, пакет зав’язуємо і інтенсивно струшуємо. Це допоможе нам рівномірно розподілити цукрову пудру по поверхні вже просмажених зерен. Додаткової просушки при такому приготуванні не потрібно. Можна подавати на стіл і насолоджуватися ласощами. 🙂

Домашній попкорн на сковороді

Як ви переконалися попкорн дома приготувати дуже просто, а варіантів, як приправити хрусткі смажені кукурудзяні зерна існує безліч.

Домашній попкорн на сковороді

Приємного всім апетиту!

Залишити відповідь